Opening Opportunities

Marți, 17 Octombrie 2017, începând cu ora 14:00, la Biblioteca Bucovinei I. G. Sbiera din Suceava va avea loc prezentarea programului educațional intitulat Opening Opportunities.

Opening Opportunities

Liceenii din Suceava au ocazia, pentru al patrulea an, să învețe aplicat cum se dezvoltă un proiect de computer science și să simuleze timp de șase luni munca într-o companie IT. În data de 9 Octombrie 2017 s-a dat startul celei de-a patra ediții Opening Opportunities, un program inovativ de încurajare a carierelor în computer science pentru elevi de liceu, creat de Asociația Techsoup România în cadrul programului global Microsoft YouthSpark, în parteneriat cu Microsoft România și ANBPR.

Astfel, liceenii pasionați de IT care vor să exerseze crearea de produse noi de tehnologie, se pot înscrie pentru a face parte din echipele care vor beneficia de sesiuni de mentorat alături de voluntarii Microsoft.

Partenerul local al programului este Biblioteca Bucovinei I. G. Sbiera, printre primele biblioteci care au răspuns afirmativ parteneriatului în cadrul programului Opening Opportunities.

În cadrul evenimentului, voluntari profesioniști IT din Microsoft România le vorbesc elevilor de liceu despre ce înseamnă o carieră în IT, care sunt cerințele și pașii, cât de tehnic sau netehnic poți fi, ce abilități și trasee de carieră pot fi cultivate ca să ajungi în această industrie. Apoi, liceenii sunt invitați să aplice online la activitățile de mentorat și timp de 6 luni, sub coordonarea mentorilor IT Microsoft, elevii selecționați vor lucra online pentru a dezvolta produse și aplicații software sau alte proiecte tehnice.

Nu este prima oară când liceenii din Suceava fac parte din acest program, un program cu o istorie de peste patru ani care a ajuns la peste șase mii de elevi din 15 localități și cu peste o sută de evenimente publice pentru elevi și mentori Microsoft.

În 2016, la ediția a treia, în cadrul evenimentului final care s-a desfășurat la București, premiul pentru cea cel mai inovativ proiect a ajuns la o echipă de la Colegiul Național Petru Rareș din Suceava, pentru proiectul DriveVision, un proiect de machine learning.

Opening Opportunities este o experiență unică pentru elevii de liceu, în care pot să experimenteze inovația. Sunt mulți liceeni care doresc să treacă din pragul de la consumatori de tehnologice către crearea de tehnologie, însă mulți își aleg alte cariere deoarece ori își pierd interesul, ori nu sunt pregătiți să facă față provocărilor acestei industrii dinamice a IT-ului. Ori acest program, prin simularea mediului de lucru și a etapelor de dezvoltare a unui produs de tehnologie, le deschide orizontul posibilităților și îi lasă mult mai pregătiți să pășească încrezători în noua lume care li se deschide în față după terminarea liceului, a declarat Ioana Popa (manager de proiect – Asociația Techsoup).

Opening Opportunities, cel mai mare program educațional de mentorat în computer science, este construit și derulat anual de Asociația Techsoup în cadrul programului global Microsoft YouthSpark, începând din 2013. Partenerul principal la programului este Microsoft CSS România – angajații Microsoft CSS România voluntariază cel puțin două zile pe an în cadrul Opening Opportunities, cea mai mare contribuție de muncă voluntară a unei companii IT în România. Recunoscut național în 2015 cu Premiul pentru cel mai bun proiect de responsabilitate socială al unei companii mari și Proiectul anului în voluntariat corporatist, Opening Opportunities acoperă și servește regiunea Moldova de la Suceava la Vaslui, de la Bârlad la Onești sau Focșani, construind oportunități pentru ca elevii talentați în IT din aceste orașe și altele să își împlinească potențialul în inovație.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top