Luni, 27 Noiembrie 2017, începând cu ora 11:00, Biblioteca Bucovinei I. G. Sbiera din Suceava te invită la Ora poveștilor.

Ora poveștilor - Petre Ispirescu

La 27 Noiembrie 1887 a încetat din viaţă Petre Ispirescu, editor, folclorist, povestitor, scriitor şi tipograf. Este cunoscut mai ales datorită activităţii sale de culegător de basme populare româneşti precum Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte, Prâslea cel voinic şi merele de aur, Aleodor Împărat, Greuceanu, Înşir-te mărgăritare, Sarea-n bucate.

Opera lui Petre Ispirescu este una din cele mai însemnate opere ale literaturii române mai ales datorită lucrării sale principale, culegerea Legende sau basmele românilor, ce cuprinde 37 de basme.

Prin organizarea expoziției de carte Înşir-te mărgăritare și a Orei poveștilor susținută de invitata specială, actrița Clara Popadiuc, Biblioteca Bucovinei I. G. Sbiera din Suceava își propune să trezească în sufletele curate și avide de cunoștere ale copiilor dorința de a se apropia de carte, dorința de a citi, respectul față de carte și încurajarea exprimării libere.

Vârsta copilăriei este cea mai favorabilă perioadă pentru acumularea unor impresii puternice, este vârsta imaginației, a visării și a jocului. Lectura influențează formarea personalității copilului, educația și cunoașterea, iar abilităţile de lectură deprinse în copilărie devin o pasiune pentru tot restul vieţii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *