Vineri, 9 Octombrie 2020, începând cu ora 18:00, la Teatrul Municipal Matei Vișniec din Suceava va avea loc spectacolul intitulat Orașul.

Orașul

Spectacol susținut de Teatrul pentru Copii și Tineret Luceafărul din Iași.

O idee de Oltița Cîntec. Versuri: Bobi Dumitraș. Regia muzicală: Bobo Burlăcianu. Scenografie: video design: Andrei Botnaru.

În distribuție: Carmen Mihalache, Liliana Mavriș Vârlan, Beatrice Volbea și Elena Zmuncilă.

Oraşul este un organism fluid care produce, hrăneşte şi la rândul său se hrăneşte cu indivizi. Prieten și potrivnic în egală măsură, ne e și casă și străinătate. Este ca o relație de prietenie erodată, în care nu mai trebuie să fii diplomat. Câteodată îl iubim, câteodată îl detestăm și întotdeauna facem cumva sa mergem mai departe împreună. Spectacolul prezintă aspecte ale traiului într-o metropolă. Zone rezidențiale de la periferie în care se construiește permanent și haotic, traficul aglomerat prin care un autobuz reumatic se chinuie să-și facă loc, entuziasmul unei studente proaspăt ajunse în oraș, punctul de vedere al gândacilor de bucătărie, un copil foarte ocupat care face slalom printre multe activități extrașcolare, șugubețele gropi din asfalt care apar spontan sau o profesoară evazionistă care oferă meditaţii pe furiș, toate se asamblează în scenă pentru a compune imaginea acestui gigant imaginar în care ne facem veacul zi de zi.
Orașul e un adversar redutabil şi prietenos, cu care ne luptăm zilnic cu sportivitate și respect, pe care îl iubim sau îl detestăm, după caz, dar rămânem mereu împreună. Suntem cu toţii stafide într-o prăjitură din ciment.
”, precizează artiștii trupei Fără zahăr.

Introducerea unui asemenea tip de spectacol în repertoriu este parte a intențiilor noastre artistice de a oferi publicului forme de expresie teatrală diverse, moderne, atrăgătoare. Colaborarea cu Bobo Burlăcianu și Bobi Dumitraș a fost foarte spumoasă, repetițiile derulându-se în spiritul ludic care îi caracterizează pe muzicieni și care le-a adus celebritatea, precizează Oltița Cîntec.

Limită de vârstă: 12+ ani.

Durata spectacolului: 70 de minute.

Acces: 40 de lei / 20 lei (studenții și pensionarii) / 10 lei (elevii).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *