Evenimente din județul Suceava.

Identitate românească – obiceiuri de nuntă din Maramureș

Muzeul Satului Bucovinean (Suceava)

În perioada 23 Iunie 2022 - 30 Septembrie 2022, la Muzeul de Istorie din Suceava va avea loc expoziția intitulată Identitate românească - obiceiuri de nuntă din Maramureș. Demersul expozițional face parte din programul de promovare și valorificare a patrimoniului Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară din Maramureș, cuprinzând piese de patrimoniu folosite în cadrul ceremonialului de nuntă și în gătirea de sărbătoare a casei țărănești din Maramureș. Expoziția va putea fi vizitată în Casa Ostra. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș.

Expoziție de linogravuri și marionete realizate de copii

Muzeul de Istorie (Suceava) strada Ștefan cel Mare, numărul 33, Suceava, județul Suceava

În perioada 6 Septembrie 2022 - 15 Octombrie 2022, la Muzeul de Istorie din Suceava va avea loc o expoziție de linogravuri și marionete realizate de copii. Sunt expuse linogravuri și marionete realizate de copii cu vârste între 6 și 13 ani. Atelierele de anul acesta, foarte apreciate de-a lungul anilor de micii artiști, au fost: "Alternative plastice" - linogravură și "George Lowendhal - scenograf" - confecționare marionete. Vernisajul expoziției va avea loc joi, 15 Octombrie 2022, începând cu ora 11:00, când vor fi acordate premii şi diplome de participare tuturor expozanţilor, iar marionetele se vor întoarce la autorii lor.

Margareta Catrinu – Aripi de lumină

Muzeul de Istorie (Suceava) strada Ștefan cel Mare, numărul 33, Suceava, județul Suceava

În perioada 8 Septembrie 2022 – 30 Octombrie 2022, la Muzeul de Istorie din Suceava va avea loc expoziția Aripi de lumină semnată de Margareta Catrinu.

Tiberiu Moruz – expoziție retrospectivă

Muzeul de Istorie (Suceava) strada Ștefan cel Mare, numărul 33, Suceava, județul Suceava

În perioada 13 Septembrie 2022 – 30 Octombrie 2022, la Muzeul de Istorie din Suceava va avea loc expoziție retrospectivă semnată de Tiberiu Moruz.

Nicolae Titulescu. O viață în slujba României

Muzeul de Istorie (Suceava) strada Ștefan cel Mare, numărul 33, Suceava, județul Suceava

În perioada 16 septembrie 2022 – 30 Octombrie 2022, la Muzeul de Istorie din Suceava va avea loc expoziția intitulată Nicolae Titulescu. O viață în slujba României. Expoziția face parte dintr-o serie mai largă de manifestări dedicate împlinirii a 140 de ani de la nașterea marelui om politic și diplomat, care și-a pus amprenta asupra întregii politici externe românești și europene din perioada interbelică. Muzeul Olteniei deține mai mult de 1.000 de piese de patrimoniu care constituie Colecția „Nicolae Titulescu“. Obiectele păstrate de muzeul craiovean provin de la Georgel Nenişor, fiul Corneliei, una dintre surorile lui Nicolae Titulescu, care a …

Nicolae Titulescu. O viață în slujba României Vezi mai multe informații »

File de ierbar

Muzeul de Științele Naturii și Cinegetică (Vatra Dornei)

În perioada 22 Septembrie 2022 - 30 Octombrie 2022, la Muzeul de Științele Naturii din Suceava va avea loc lecția de muzeu File de ierbar. 60 de file de ierbar, planșe cu flori trase în folie.

Organizezi un eveniment și vrei să-l publicăm în calendarul nostru? Dă-ne de veste!

Scroll to Top