Pacientă trimisă din Bacău, salvată de medicii radiologi intervenționiști ai Spitalului Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou din Suceava

În dată de 27 Decembrie 2022, o pacienta de 49 de ani care avea o hemoragie uterină masivă pe fondul unui cancer de col uterin, transferată de la Spitalul Județean de Urgență Bacău, a fost tratată cu succes prin embolizare la Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou din Suceava.

Abordul vascular a fost la nivelul brațului și intervenția a durat 30 de minute. Va fi externată zilele următoare și va putea începe tratamentul bolii de bază, a adeclarat doctorul Cătălin Lulciuc, medic radiolog intervenționist.

În ultima perioadă a crescut numărul pacientelor la care fibroamele uterine au fost tratate prin embolizare, evitându-se astfel intervențiile chirurgicale clasice mai complicate care presupun și riscuri mai mari.

Procedura presupune închiderea ramurilor mici arteriale din interiorul fibroamelor prin injectarea de microparticule biocompatibile. Fibroamele nu mai sunt vascularizate și întră intr-un proces de involuție și resorbție.

Există o adresabilitate tot mai mare atât din partea pacienților cât și din partea spitalelor din județele învecinate pentru procedurile minim invazive efectuate de medicii radiologi intervenționiști din Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou din Suceava.

O dată ce heliportul va fi funcțional să crească numărul cazurilor trimise din județe mai îndepărtate, ce vor avea nevoie de proceduri realizate de medicii radiologi intervenționiști, în special în cazul accidentelor vasculare cerebrale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top