În perioada 20 Februarie 2021 – 20 Martie 2021, Muzeul de Istorie Suceava te invită să vizitezi expoziția intitulată Pe acoperișul României. Turismul montan și viața la munte, la începutul veacului trecut.

Pe acoperișul României. Turismul montan și viața la munte, la începutul veacului trecut

Expoziția dorește să fie o scurtă prezentare comparativă, între turismul montan și viața de zi cu zi a locuitorilor din zona de munte a României, în prima jumătate a secolului XX. 

Imaginile, atent selecționate, ne trimit cu gândul în timp și spațiu, pe muntele încă sălbatic și curat de la începutul veacului trecut. Ne transpun, cu ajutorul imaginației, în ghetele unui turist de atunci, aflat pe potecile din Ceahlău, Rarău, Herculane, Bicaz, unde, pe lângă minunatele peisaje, putem întâlni și locuitori ai acestor zone (aflați la muncile zilnice) și alți turiști. 

Fotografiile inedite, prezentate în cadrul expoziției, au fost prelucrate la atelierul fotografului sibian Emil Fischer, în prima jumătate a secolului XX și fac parte dintr-o colecție de peste 8.000 de piese (cu tematică variată), aflată astăzi în grija specialiștilor de la Muzeul Național Brukenthal. 

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Muzeul Național Brukenthal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *