Peste 230 de polițiști vor fi zilnic la datorie pe perioada minivacanței de 1 mai

În perioada 28 Aprilie 2018 – 2 Mai 2018, majoritatea cetăţenilor vor beneficia de zile libere pentru a putea sărbători Ziua Internaţională a Muncii şi Ziua Internaţională a Tineretului, dar şi pentru a se distra şi petrece momente fericite cu familiile sau prietenii.

Poliţiştii vor fi la datorie în permanenţă şi vor veghea la liniştea şi siguranţa publică, dar şi la siguranţa traficului rutier.

Zilnic, în această perioadă, peste 230 de poliţişti din structurile de ordine publică, investigaţii criminale, arme, explozivi, substanţe periculoase vor acţiona zilnic la nivelul întregului judeţ pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale, dar şi pentru a asigura o intervenţie promptă la orice eveniment.

În total, pe perioada minivacanţei, peste 940 de poliţişti vor fi angrenaţi în activităţi de menţinere a ordinii şi linişti publice.

De asemenea, în fiecare zi, 50 de poliţişti rutieri cu toate autospecialele din dotare, inclusiv cu cele echipate cu aparatură radar vor fi prezenţi pe toate drumurile naţionale, europene şi judeţene pentru siguranţa traficului rutier. Pe această cale, atragem atenţia încă o dată tuturor şoferilor care se vor deplasa pe raza judeţului în perioada următoare, inclusiv turiştilor, să respecte cu stricteţe legislaţia rutieră.

Peste 80 de patrule de poliţie vor acţiona zilnic în municipii, oraşe dar şi în mediul rural sucevean şi toate grupele Serviciului de Acţiuni Speciale vor fi în dispozitiv gata să acţioneze ferm la nevoie.

Poliţiştii monitorizează, în special, traseele de deplasare către zonele turistice ale judeţului și zonele de agrement, precum şi sectoarele de drumuri naţionale şi europene. Aparatele radar laser TrueCam vor fi utilizate şi în această perioadă pentru depistarea celor care încalcă regimul legal de viteză. În total, 13 echipaje de poliţie rutieră dotate cu aparatură radar vor fi prezente zilnic pe drumurile publice pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră.

Polițiștii de la transporturi sunt prezenți pe trenurile de călători pentru a asigura o călătorie în siguranță pentru cei care aleg să se deplaseze cu acest mijloc de transport. De asemenea, pentru prevenirea faptelor antisociale aceștia asigură patrularea în staţiile şi triajele de cale ferată.

Poliţiştii sunt prezenţi la datorie pentru prevenirea faptelor antisociale, menţinerea liniştii publice şi pentru a-i descuraja și sancționa pe cei care încalcă regulile de conduită socială.

Pentru o vacanță liniștită și în siguranță Poliția Română vă recomandă:

  • aveţi grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate;
  • nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi;
  • nu răspundeţi la provocări cu violenţă, încercaţi să evitaţi conflictele;
  • în caz de urgenţă, sunaţi la numărul 112, suntem la datorie.

Conducătorilor de autovehicule le recomandăm următoarele:

  • înainte de plecarea la drum este necesară verificarea stării tehnice aautovehiculului;
  • nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi;
  • nu consumaţi alcool şi vă urcaţi la volan;
  • adaptaţi în permanenţă viteza la condiţiile de drum.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top