Peste 250 de polițiști suceveni la datorie pentru asigurarea ordinii și siguranței publice în perioada 11-15 August 2017

Având în vedere fluxul sporit de persoane ce se va înregistra în locurile publice în perioada minivacanţei 11-15 August 2017 , poliţiştii suceveni vor acţiona cu efective sporite pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică la nivelul tuturor localităţilor, precum şi pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale. De asemenea, efective sporite de poliţişti rutieri vor acţiona pe drumurile publice pentru asigurarea fluidităţii traficului şi prevenirii evenimentelor rutiere.

În perioada 11-15 August 2017, vor acţiona zilnic, în medie, peste 250 de poliţişti, dintre care 170 poliţişti de ordine publică, 48 de poliţişti rutieri şi alţi 34 poliţişti de la alte structuri.

În toată această perioadă, zilnic vor acţiona 23 de autospeciale de poliţie rutieră, 75 de autospeciale de ordine publică şi alte 12 autospeciale de la alte structuri, poliţiştii fiind prezenţi pe drumurile judeţene, naţionale şi europene pentru a se asigura că sucevenii şi turiştii pot petrece în siguranţă minivacanţa şi beneficiază de o călătorie fără evenimente rutiere.

Poliţiştii monitorizează, în special, traseele de deplasare către zonele turistice ale judeţului și zonele de agrement, precum şi sectoarele de drumuri naţionale şi europene.

Totodată, poliţiştii atrag atenţia cu privire la consumul de alcool, multe din tragediile generate de criminalitatea cu violenţă sau de evenimentele rutiere producându-se pe fondul consumului de băuturi alcoolice în exces.

Legislaţia română nu interzice consumul de alcool însă, prevede sancţiuni pentru consumul de băuturi alcoolice în locuri publice de către persoanele care nu au împlinit vârsta de 18 ani precum şi pentru comercializarea băuturilor alcoolice către minori.

Poliţiştii recomandă să:

  • evitaţi persoanele turbulente sau în stare de ebrietate, străzile cu baruri şi terase unde se consumă alcool şi sunt adunate persoane gălăgioase;
  • nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi şi nu le permiteţi să consume alcool;
  • evitaţi afişarea cu bijuterii ori sume mari de bani şi nu faceţi referiri la bunurile de valoare pe care le aveţi asupra dumneavoastră;
  • alegeţi drumurile intens circulate, luminate şi evitaţi zonele în construcţie, parcurile pustii şi străzile lăturalnice;
  • deplasaţi-vă în grup şi nu răspundeţi la provocările altor persoane;
  • nu acceptaţi compania persoanelor necunoscute.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top