Peste 75 de voluntari din Rădăuți au ecologizat albia râului Sucevița

Peste 75 de voluntari au răspuns inițiativei grupului Rădăuțiul civic și companiei Bucovina Verde de a ecologiza râul Sucevița în zona Podul Vlădichii din Rădăuți, sâmbătă, 12 August 2017.

În total au fost colectați aproape 80 de saci de deșeuri aruncate în albia râului Sucevița. Deșeurile au fost preluate de compania Bucovina Verde care a sprijinit acțiunea cu logistica necesară (saci menajeri, mănuși și hidratarea participanților).

Este foarte ușor să ne plângem că lucrurile nu sunt așa cum ne-am dori, dar rezolvarea problemelor din jurul nostru ține și de noi. Ne-am dorit ca prin această acțiune nu numai să rezolvăm problema deșeurilor din zona Podul Vlădichii, dar și să dăm un exemplu celorlalți cetățeni. Grija pentru natură și un mediu curat și sănătos ar trebui să fie a fiecăruia dintre noi. Mai mult, această acțiune arată că cetățenii au puterea de a face împreună lucruri frumoase, fără a aștepta ca mult dorita schimbare să vină de la alții. Vom monitoriza în continuare acea zonă și vom solicita autorităților competente să își facă datoria pentru a preveni apariția din nou a deșeurilor pe zone verzi și în apropierea râului, au declarat organizatorii acțiunii.

Rădăuțiul civic este un grup de inițiativă independent și non-partizan format în luna iunie 2017, ca răspuns la nevoia de încurajare a inițiativei locale, a cetățeniei active și a implicării în comunitate. Grupul își propune să reprezinte o platformă de facilitare și promovare a schimbărilor pozitive în municipiul Rădăuți și nu numai.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scroll to Top