Peste cinci mii de tineri informați cu privire la respectarea legislației rutiere

În perioada 16-22 Septembrie 2022, polițiștii suceveni acționează în cadrul proiectului ROADPOL-SAFETY DAYS, pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora.

Peste cinci mii de tineri informați cu privire la respectarea legislației rutiere

Proiectul este susținut de Comisia Europeană și își propune concentrarea eforturilor pentru reducerea numărului accidentelor rutiere.

De asemenea, proiectul își propune ca ziua de 21 Septembrie 2022 să devină o zi fără persoane decedate din accidente rutiere, pe drumurile din Europa.

În cadrul acestui proiect, polițiștii rutieri suceveni au desfășurat peste 50 de acțiuni preventiv-reactive, de conștientizare a tuturor  participanților la traficul rutier, cu privire la consecințele la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

De asemenea, au fost desfășurate activități de prevenire și informare în unitățile de învățământ, fiind organizate inclusiv acțiuni interactive și simulări de accidente rutiere, în vederea promovării de recomandări preventive și prezentării modului de intervenție a polițiștilor și salvatorilor. 

Un astfel de exercițiu interactiv, o simulare de accident rutier cu implicarea unui conducător auto, a unui conducător de moped și a unui biciclist a fost organizat la Școala Generală Pătrăuți, polițiștii rutieri, criminaliști și cei din cadrul Biroului Siguranță Școlară prezentând modul de intervenție și tehnica din dotare. Au fost prezenți și salvatorii SMURD dar și colegii jandarmi, fiind organizata o acțiune interactiva de prevenire și informare.

Prin activitățile derulate, polițiștii suceveni urmăresc prevenirea și combaterea accidentelor rutiere și creșterea gardului de conștientizare și responsabilitate rutieră. 

Pentru a reduce riscul victimizării prin accidente rutiere și a circula în siguranță se recomandă să:

  • adaptați viteza de deplasare la particularitățile de drum și de trafic;
  • nu vă angajați în efectuarea de depășiri neregulamentare;
  • nu conduceți dacă vă simțiți obosiți;
  • nu conduceți sub influența alcoolului sau a drogurilor;
  • folosiți centura de siguranță – vă poate salva viața în caz de accident;
  • pietonii să dea dovadă de responsabilitate și să respecte regulile rutiere.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top