La finalul concursului de admitere 2019, Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava a înregistrat cele mai bune rezultate din ultimii opt ani, cu peste patru mii de noi studenți care s-au înmatriculat la ciclurile de studii de licenţă, masterat și doctorat.

Peste patru mii de boboci la Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava

Gradul de atractivitate al programelor de studiu oferite de USV poate fi măsurat și prin procentele care indică creșterea numărului de studenți înmatriculați anul acesta pe fiecare ciclu de studii, comparativ cu anul 2018. Totodată, precizăm că, dintre cei cinci absolvenți de liceu cu media 10 la Bacalaureat din județul Suceava, doi au ales să studieze la USV, optând pentru Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, specializarea Calculatoare, și Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării, specializarea Limba și literatura română – Limba și literatura franceză.

Un total de 2712 candidați admiși s-au înmatriculat la programele de studii universitare de licență aflate în oferta USV din acest an, o creștere cu aproximativ 10% prin comparație cu anul precedent. Dintre aceștia, 1.495 vor beneficia de unul din locurile bugetate, 300 fiind etnici români de pretutindeni și străini. Evidențiem interesul deosebit generat de noile programe de licență dezvoltate de USV în acest an, Psihologie și Asistență medicală generală, care și-au ocupat toate locurile (bugetate și cu taxă) într-o singură sesiune de admitere.

Studiile universitare de masterat s-au dovedit, de asemenea, atractive: la finalul concursului de admitere, la cele 33 de programe s-au înmatriculat 1.202 candidați, o creștere cu peste 3% față de anul 2018. Dintre aceștia, 816 vor beneficia de unul din locurile bugetate, 161 fiind etnici români de pretutindeni și străini. În ceea ce priveşte studiile de doctorat, USV începe anul universitar 2019-2020 cu un număr de 92 de noi doctoranzi, 61 ocupând locuri bugetate, din care 10 sunt etnici români de pretutindeni și străini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *