Peste șase sute de câini vor participa la Bucovina Dog Show

În perioada 20-21 Mai 2017, Shopping City Suceava va găzdui cel mai important eveniment chinologic din regiunea Moldovei: Bucovina Dog Show.

Bucovina Dog Show va reuni două expoziții chinologice naționale multirasă, cu decernarea titlului CAC (Certificat de Aptitudini pentru Campionat). În cele două zile de concurs fiind înscrişi peste 600 de câini, din 51 de rase, precum şi peste două sute de proprietari şi canise, la competiţia jurizată de un corp de arbitri internaţionali.

Vizitatorii vor putea admira câini de rasă de o diversitate uimitoare, unii dintre ei prezenţi pentru prima oară la competiţiile organizate la Suceava: de la Whippet, Border Collie, Samoyede, Câine de Karelia pentru urs, Boston Terrier, Pug (mops), Pomeranian, Boxer german galben, Vijla maghiară la exemplare de talie mare, precum: Câinele de pază Moscovit, Ciobănescul turcesc de Anatolia, Ciobanescul alb elvetian, Ciobănesc de Berna, Terrierul negru rusesc, Ciobănescul Olandez sau Mastiful Tibetan.

Evenimentul este organizat de zece ani de Asociaţia Chinologică a judeţului Suceava, în parteneriat cu Shopping City Suceava, fiind deja una din manifestările marcante pentru județul Suceava şi pentru zona geografică Moldova, în cadrul căreia se realizează o promovare semnificativă a chinologiei ca sport și știință.

Programul expoziţiei în cele două zile începe de la ora 10:00 cu deschiderea oficială, apoi în intervalul 10:30 – 13:00 se realizează arbitrajul la ringuri, între 13:00 – 14:00 este pauză şi apoi de la 14:30 sunt concursurile speciale şi Best in Show. Spre deosebire de sâmbătă, duminică după-amiază va fi momentul de apogeu al celor două expoziţii naţionale, când se va desemna Supreme Best în Show, dintre cei patru câştigători de la Best in Show şi Best in Show junior din cele două zile de concurs.

Arbitrii chinologi care vor oficia în cele două competiții este alcătuit din doi arbitri din Ucraina (Galyna Kalinichenko și Oksana Grebeniuk) și trei arbitri din România: Anca Diana Giura (arbitru all rounder cu o vastă experiență chinologică), Catrinel Păuna şi Cristian Moroşanu (preşedintele Asociaţiei Chinologice a judeţului Suceava).

De menționat este faptul că la cele două expoziții chinologice naționale se pot înscrie atât câinii cu ascendență cunoscută (care posedă certificat de origine, pedigree), cât și câinii fără ascendență cunoscută (care nu posedă certificat de origine, pedigree). Aceștia din urmă pot dobândi certificat de origine (pedigree) de tipicitate, vor intra în circuitul chinologic național, iar puii lor vor putea avea certificate de origine (pedigree) la naștere. La competiţie va fi prezent şi exemplarul care a caştigat titlul de Supreme Best in Show un Ciobănesc Caucazian pe nume Ahab.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top