Peste șase sute de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii suceveni în cadrul acțiunilor pentru creșterea gradului de siguranță publică la nivelul județului

În perioada 27-31 Ianuarie 2019, poliţiştii suceveni au desfășurat la nivel județean acțiuni cu efective sporite pentru pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale, dar şi pentru a asigura o intervenţie promptă la orice eveniment.

În această perioadă, polițiștii au intervenit la 205 evenimente din care 149 au fost sesizate prin SNUAU 112.

Au fost constatate 126 de infracțiuni și au fost aplicate 672 sancțiuni contravenționale. Cele mai multe (569) au fost aplicate la regimul rutier, 63 pentru acte de tulburare a ordinii și liniștii publice, iar restul pentru fapte de altă natură. Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de 286.851 lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de peste 13.000 lei.

O prioritate a fost creșterea gradului de siguranță rutieră, în această perioadă acţionând zilnic șapte autospeciale radar pentru monitorizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor şi identificarea celor care încalcă legislația rutieră. Poliţiştii au reținut 49 de permise de conducere (patru pentru alcool, opt pentru viteză excesivă și 37 pentru depășiri neregulamentare și alte abateri) şi au retras 36 de certificate de înmatriculare.

Acţiunile desfăşurate de poliţiştii suceveni au vizat în special prevenirea producerii unor accidente şi blocaje rutiere pe principalele artere de circulaţie, datorate creşterii valorilor de trafic, dar și monitorizarea și fluidizarea circulației în condiții de iarnă.

Urmare a intensificării activităţilor de patrulare, a activităţilor investigative desfăşurate şi a prezenţei sporite în teren a poliţiştilor, au fost prinşi în flagrant 6 autori de infracţiuni, fiind dispuse măsuri preventive faţă de cinci persoane, alte 20 de persoane fiind cercetate în cadrul unor dosare penale.

În aceeaşi perioadă au fost depistate patru persoane urmărite la nivel naţional.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scroll to Top