Pisica verde

Joi, 5 Decembrie 2019, începând cu ora 19:00, la Centrul Cultural Mihai Teliman din Siret va avea loc spectacolul de teatru intitulat Pisica verde de Elise Wilk.

Pisica verde

O producție a Teatrului Studențesc Fabulinus din Suceava.

În distribuție: Teona Stavarachi, Lilian Mihai Nistor, Carolina Neagu, Artiom Creț, Luminița Andruh, Ludmila Mihai, Felicia Malai și Bianca Avram.

Ți-ai imaginat vreodată o pisică verde? Să ştii că e o chestie cât se poate de frumoasă, crede-mă pe cuvânt. Nu ştiu cum să-ţi explic. Imaginează-ţi o pisică normală. Cu dungi sau simplă. Și după aia gândeşte-te la aceeaşi pisică, numai că verde. Arată super mişto, cumva ireal.

Spectacolul Teatrului Studențesc Fabulinus, în care actorii se adresează direct publicului, narează povestea unor tineri care împărtășesc o experiență majoră, care le va schimba viața pentru totdeauna, o poveste despre evadarea din cotidian în realități paralele.

Cosmin Panaite, actor al Teatrului Municipal Matei Vişniec din Suceava, este regizorul și coordonatorul acestui proiect realizat de Universitatea Ştefan cel Mare și Casa de Cultură a Studenților.

Născută la Brașov, Elise Wilk este unul din dramaturgii români reprezentativi ai scenei contemporane de teatru. Spectacole pe textele ei au fost montate în teatre din București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Sibiu, Târgu Mureș, Craiova, dar și în străinătate. Dramaturgia ei se adresează în special publicului tânăr, principalele teme abordate în scrierele sale fiind adolescența, singurătatea, dragostea sau familia. Este cunoscută în special pentru piesa de teatru Pisica verde, scrisă în 2012 și tradusă deja în șapte limbi străine, jucată cu succes atât în cel mai mare teatru din Elveția, Schauspielhaus din Zürich, cât și în Teatrul Luceafărul din Iași, sau montată la Teatrul Național Radiofonic din București ori la postul național de radio elvețian, SRF.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top