Sâmbătă, 1 Decembrie 2018, începând cu ora 16:30, la Iulius Mall Suceava va avea loc spetacolul interactiv pentru copii intitulat Povestea Marii Uniri susținut de Teatru la Cinema.

Povestea Marii Uniri

Din cele mai vechi timpuri, poporul român a avut o singură mare dorință: să fie unit!

Fericiţi au fost românii de la 1 Decembrie 1918, căci prin ei istoria a săvârșit actul măreț al Unirii tuturor românilor într-un singur stat și prea fericiți suntem noi azi, că destinul ne-a adus domnia unui Rege mare, care a înțeles chemarea sfântă a istoriei… Regele Ferdinand.

Alături de personaje precum Regele Carol, Mihail Kogălniceanu, Regele Ferdinand, Regina Maria sau Ecaterina Teodoroiu vom privi cu toții la dorințele, frământările, dar mai ales dârzenia și vitejia poporului român, care și-a dobândit independența si unitatea, în urma celui mai greu război, Primul Război Mondial, la care am participat activ din 1916. Chiar Regina Maria, alături de Regele Ferdinand ne vor povesti câteva fragmente de pe front.

Un spectacol emoționant, din care nu vor lipsi cântecele vremurilor, precum: Zece Mai, Imnul Regalității, Treceți Batalioane, Imnul României etc. si nici celebra bătaie cu flori care marchează atât de frumos Ziua de 10 Mai. Un spectacol menit să îi apropie și pe cei mici, la o sută de ani de la Marea Unire, de partea umană a personajelor istorice.

Acces gratuit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *