În perioada 6-10 Aprilie 2020, între orele 10:00 și 13:00, Muzeul de Istorie din Suceava te invită la atelierul de caligrafie intitulat Povestea scrierii și a instrumentelor de scris.

Povestea scrierii și a instrumentelor de scris - atelier de caligrafie (2020)

Devenit o tradiţie în calendarul activităţilor de educaţie muzeală pe care Muzeul Bucovinei le derulează anual, proiectul Povestea scrierii și a instrumentelor de scris – atelier de caligrafie se adresează copiilor din clasele a II-a, a III-a şi a IV-a din Suceava care doresc să călătorească în timp pentru a cunoaşte istoria scrisului şi a instrumentelor de scris, care sunt curioşi să încerce scrierea din documentele medievale, să experimenteze diverse ustensile şi suporturi de scris, să-și îmbunătățească îndemânarea caligrafică, să petreacă vacanţa altfel – la muzeu. În cadrul activităţilor, elevii se vor familiariza cu noțiuni despre istoria și evoluția scrierii și a instrumentelor de scris și vor experimenta scrierea pe hârtie specială (pergament, hârtie natur), utilizând instrumente de scris precum tocul sau pana. Îndrumaţi de specialiştii muzeului, copiii vor crea semne după care vor dezvolta litere şi vor decora majuscule – inițiale stilizate, ca în vechile documente existente în colecţiile muzeului. De asemenea, copiii vor vedea și o mini-expoziție cu instrumente de scris din colecția Muzeului de Istorie din Suceava.

Într-o manieră creativă, prin intermediul activităților interactive, muzeul propune copiilor o întoarcere în timp, la scrierea caligrafică, scrierea decorativă care va transforma literele şi cuvintele în adevărate opere de artă.

Înscrierea participanților se face pe baza fişelor de înscriere, în limita locurilor disponibile. La atelier se pot înscrie un număr maxim de 20 participanți / zi. Data limită de depunere a fişelor de înscriere este 2 aprilie 2020. Ocuparea locurilor se va face în ordinea înscrierii. Taxele de participare sunt: trei lei / copil pentru o zi de participare sau zece lei / copil pentru participarea în toate cele cinci zile de atelier.

Scopul proiectului este promovarea şi cunoaşterea patrimoniului cultural deținut de Muzeul Bucovinei prin facilitarea accesului elevilor la activităţi de învăţare nonformală legate de istorie, dezvoltarea abilităţilor în domeniul caligrafiei, stimularea elevilor spre creativitate şi recreere educativă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *