În perioada 5-9 Februarie 2018, între orele 10:30 și 13:30, la Muzeul de Istorie din Suceava se va desfășura proiectul educațional intitulat Povestea scrierii și a instrumentelor de scris – atelier de caligrafie.

Povestea scrierii și a instrumentelor de scris - atelier de caligrafie

Proiectul Povestea scrierii și a instrumentelor de scris – atelier de caligrafie se adresează copiilor din clasele a II-a, a III-a şi a IV-a din Suceava care doresc să cunoască istoria scrisului şi a instrumentelor de scris, să admire scrierea din documentele medievale, să-și îmbunătățească îndemânarea caligrafică, să petreacă Vacanţa altfel – la muzeu. În cadrul atelierului, elevii se vor familiariza cu noțiuni despre istoria și evoluția scrierii și a instrumentelor de scris și vor experimenta scrierea pe hârtie specială, utilizând diverse instrumente de scris: toc, pană. Îndrumaţi de specialiştii muzeului, copiii vor crea semne grafice cu diverse ustensile de scriere, după care vor dezvolta litere şi vor decora majuscule – inițiale stilizate, ca în vechile documente existente în colecţiile muzeului. De asemenea, copiii vor vedea și o mini-expoziție cu instrumente de scris din colecția Muzeului de Istorie Suceava.

Înscrierea participanților se face pe baza fişelor de înscriere, în limita locurilor disponibile. La atelier se pot înscrie un număr maxim de 20 participanți/zi. Data limită de depunere a fişelor de înscriere este 2 Februarie 2018. Ocuparea locurilor se va face în ordinea înscrierii. Taxele de participare sunt: trei lei / copil pentru o zi de participare sau zece lei / copil pentru participarea în toate cele cinci zile de atelier.

Scopul proiectului este promovarea şi cunoaşterea patrimoniului cultural deținut de Muzeul Bucovinei prin facilitarea accesului elevilor la activităţi de învăţare nonformală legate de istorie, dezvoltarea abilităţilor în domeniul caligrafiei, stimularea elevilor spre creativitate şi recreere educativă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *