Prefectul județului Suceava va convoca astăzi Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru o analiză prealabilă a măsurilor ce vor fi adoptate la nivel județean

Ridicarea măsurii de carantinare a municipiului Suceava și a celor opt localități limitrofe, instituită prin Ordonanța Militară numărul 6 /2020, vine ca urmare, pe de o parte a demersurilor instituționale efectuate, anchetelor epidemiologice realizate la nivelul județului și a zonei aflate sub carantină, dar în principal, se datorează conduitei exemplare a sucevenilor, care prin atitudinea responsabilă manifestată, au înțeles că respectarea măsurilor, impuse de către specialiștii medicali, au menirea să protejeze vieți.

Suntem pe o pantă descendentă, și rugămintea noastră este să privim aceste măsuri de relaxare graduală, cu precauție și prudență. Astăzi suntem încă în stare de urgență, Decretul numărul 240 din 14 Aprilie 2020 privind prelungirea stării de urgență pe teritoriul României fiind în vigoare.

În cursul zilei de astăzi va fi o ședință a Guvernului României și o ședință a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, unde vor fi luate decizii care vor crea cadrul administrativ de reglementare.

O primă măsură a fost luată dimineață, când au fost ridicate toate cele nouă filtre de pe inelul de închidere a județului și cele cinci filtre instituite pe inelul de izolare de pe drumurile județene și comunale. Au mai rămas cinci filtre pe drumurile naționale care vor fi ridicate, gradual, după ce se vor lua hotărâri în acest sens.

Prefectul județului Suceava va convoca în cursul zilei de azi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, pentru o analiză prealabilă a măsurilor ce vor fi adoptate la nivel județean, în strictă concordanță cu dispozițiile de la nivel central.

În acest sens, se va analiza propunerea prefectului județului Suceava de recomandare adresată autorităților publice locale de redeschidere a parcurilor, însă fără accesul în spațiile de joacă, urmând să fie respectate măsurile de distanțare socială.

O altă propunere, ce va fi supusă analizei CJSU Suceava se referă la obligativitatea purtării măștii în perioada stării de alertă în spațiile publice, respectiv posibilitatea stabilirii acestei obligativități la nivelul UAT-ului de către Comitetele Locale pentru Situații de Urgență, funcție de situația epidemiologică existentă în dinamică. În acest caz, autoritățile locale vor trebui să asigure gratuit aceste bunuri persoanelor care beneficiază de venit minim garantat, restul cetățenilor având posibilitatea achiziționării din resurse proprii sau din fonduri alocate în acest scop din bugetele locale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scroll to Top