Recent, Biblioteca Bucovinei I. G. Sbiera şi Biblioteca Universităţii Ştefan cel Mare din Suceava au semnat primul protocol de colaborare cu Societatea Bibliotecarilor Bucovineni din Cernăuţi.

Protocolul încheiat are în vedere, în primul rând, participarea, pe bază de reciprocitate, a bibliotecarilor la manifestări specifice comune (lansări de carte, simpozioane, saloane de carte…), dar şi satisfacerea cerinţelor de lectură în limba maternă.

În acest scop, Biblioteca Bucovinei I. G. Sbiera din Suceava şi Biblioteca USV demarează o campanie de strângere de cărţi în limba română ce vor fi donate, cu sprijinul Societăţii Bibliotecarilor Bucovineni din Cernăuţi, bibliotecilor locale din regiunea Cernăuţi.

astfel, se lansează un apel către toţi sucevenii iubitori de carte pentru a se alătura campaniei ce se adresează românilor din afara graniţelor ţării. În cadrul acestei campanii, care se va desfăşura în perioada 1 Martie 2020 – 1 Iunie 2020, se încurajează donaţiile de carte nouă, apărută între 2015-2020.

Persoanele care doresc să sprijine această iniţiativă se pot adresa celor două biblioteci sucevene, în fiecare dintre acestea fiind organizat câte un punct de colectare deschis zilnic, între orele 9:00 – 14:00.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *