În data de 19 Iulie 2020, în timpul executării misiunilor specifice, un echipaj al Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Bogdan Vodă Suceava a constatat faptul că un bărbat ce se afla în parcarea din apropierea unui centru comercial din municipiul Suceava, avea expuse spre vânzare, pe o tarabă, mai multe articole de îmbrăcăminte inscripționate cu diverse mărci cunoscute.

Produse contrafăcute descoperite de către un echipaj al Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava

Jandarmii au procedat la legitimarea acestuia, constatând că bărbatul este în vârstă de 28 de ani şi are domiciliul în municipiul Bistrița, județul Bistrița Năsăud.

Pe taraba amplasată în parcare, erau expuse spre vânzare 38 articole de îmbrăcăminte, 25 cutii de parfum și 15 bucăți ochelari de soare, toate inscripționate cu diverse mărci cunoscute pentru care nu existau documente justificative. În acest caz, jandarmii au întocmit actele de sesizare privind săvârșirea unei fapte susceptibile a fi infracțiunea de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, care au fost predate, împreună cu bunurile, Serviciului Investigarea Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava pentru continuarea cercetărilor.

Totodată, au fost confiscate alte șase bunuri (cuțite de bucătărie) în valoare de 120 lei pentru vânzarea acestora în alte locuri decât cele stabilite de lege, faptă prevăzută și sancționată de Legea numărul 12 din 1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *