Profesorii universitari Ralph Kennel și Mihai Cernat au vizitat USV

Luni, 7 Iunie 2021, profesorii universitari doctori ingineri Ralph Kennel, de la Universitatea Tehnică din Munchen, și Mihai Cernat, de la Universitatea Transilvania din Brașov, ambii distinși cu titlul onorific de Doctor Honoris Causa al Universității Ștefan cel Mare din Suceava, au făcut o vizită în campusul universității sucevene, la invitația profesorului universitar doctor inginer Adrian Graur.

Programul zilei a constat într-o serie de întâlniri cu cercetători și doctoranzi de la științe inginerești pe tema proiectelor de cercetare aflate în derulare la Suceava. S-a discutat, de asemenea, despre perspectivele și provocările deschise pe plan mondial de autovehiculul electric, dar și despre efectele pe care acesta le va avea în societate în următorii ani (preț, utilizare, impact asupra mediului și asupra comunității, noi profesii inginerești și noi provocări tehnologice). Prof. univ. dr. Mihai Dimian, prorector al USV, a făcut o prezentare a dinamicii cercetării în universitate și a subliniat importanța noilor programe de studiu de licență din domeniul ingineriei autovehiculelor, incluse în oferta de admitere a USV.

La finalul programului, oaspeții au vizitat câteva laboratoare de cercetare din USV (MintViz, IoT, Acționări electrice, Roboți) și trei laboratoare didactice de la programul Autovehicule rutiere.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top