Vineri, 15 Iunie 2018, începând cu ora 12:30, la Biblioteca Bucovinei I. G. Sbiera din Suceava va avea loc festivitatea de premiere a elevilor participanţi la proiectul intitulat Ajutor la teme.

Proiectul "Ajutor la teme" la finele celui de-al optulea an de desfășurare

Beneficiarii proiectului Ajutor la teme, aflat în al optulea an consecutiv de desfăşurare, sunt 40 de copii şi tineri instituţionalizaţi în trei centre de plasament sucevene: Colţ Alb, Micul Prinţ şi Speranţa.

Prin acordarea unor meditaţii săptămânale la nouă materii şcolare, asigurate de 57 de profesori și studenți voluntari, s-a urmărit îmbunătăţirea situaţiei şcolare a elevilor, reducerea diferenţelor de şanse faţă de colegii lor, proveniţi din familii normal constituite, dar şi ridicarea gradului de încredere în forţele proprii şi stimularea potenţialului intelectual.

Monitorizarea proiectului s-a făcut săptămânal de către iniţiatoarea şi coordonatoarea proiectului, Nicoleta Tipa de la Biblioteca Bucovinei I. G. Sbiera, în colaborare cu personalul celor trei centre de plasament.

La evaluarea finală s-a urmărit situaţia şcolară, copiii care au înregistrat cel mai mare progres la şcoală răsplătind astfel eforturile profesorilor voluntari şi ale organizatorilor; aceştia vor fi premiaţi de către Biblioteca Bucovinei.

Proiectul vizează rezultate pe termen lung, educaţia fiind pentru orice copil punctul de plecare în realizarea socio-profesională ca adult. Un mic ajutor, venit la momentul potrivit, poate schimba viaţa unui om. Din acest motiv, dacă avem sprijinul profesorilor, proiectul Ajutor la teme va continua şi în anii următori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *