Inspectoratul de Poliție Județean Suceava face o serie de recomandări pentru perioada sărbătorilor pascale.

Pentru credincioșii ortodocși urmează Floriile, iar pentru cei catolici sau din alte culte, Paștele.

Pentru a va proteja pe dumneavoastră, pentru a vă proteja familia, respectați Ordonanțele Militare și păstrați distanțarea socială și evitați aglomerațiile. Nu transformați febra cumpărăturilor în alt fel de febră. Respectați indicațiile din magazine și păstrați distanța. Respectați orarul de deplasare și aveți grijă de sănătatea dumneavoastră,

Anul acesta renunțați să aprindeți lumânări la cimitir, pentru cei dragi trecuți în neființă. Accesul în cimitire este permis doar pentru oficierea slujbelor de înmormântare și atunci cu respectarea numărului maxim de 8 persoane.Bisericile vor transmite oficierea slujbelor prin intermediul mass-media, dar și on line. Rămâneți în casă și păstrați distanțarea socială.

Echipajele de poliție, jandarmerie și poliție locală se vor afla în proximitatea lăcașelor de cult pentru a se asigura că sunt respectate restricțiile de circulație a persoanelor.

Respectați Ordonanțele Militare pentru a vă putea bucura sănătoși de miracolul Învierii.

Cu toate ca vremea se arată prietenoasă, de data aceasta grătarul îl facem acasă.Sunteți informați că accesul este restricționat în astfel de zone cunoscute ca atractive pentru ieșirea la iarbă verde.Echipajele de poliție rutieră, de ordine publică și Jandarmeria vor supraveghea toate aceste zone, unde tradițional se fac grătarele.

Sancțiunile pentru nerespectarea Ordonanțelor Militare sunt de la 2.000 la 20.000 de lei pentru persoane fizice, respectiv de la 10.000 la 70.000 de lei, în cazul persoanelor juridice.

Cei peste 300 de polițiști, alături de care vor acționa jandarmi, polițiști locali și militari sunt în stradă!

Pentru siguranța dumneavoastră, a celor dragi și a comunității, sunteți rugați să rămâneți acasă, să limitați contactul cu alte persoane și să respectați prevederile ordonanțelor militare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *