Joi, 11 Octombrie 2018, începând cu ora 19:00, la Teatrul Municipal Matei Vișniec din Suceava va avea loc spectacolul document intitulat Refracție.

Refracție

În distribuție: Nicoleta Lefter, Silvia Călin și Andrei Ostrowski.

REFRACȚIE este un proiect unic pe scena din România și are la bază un efort susținut de cunoaștere a percepției persoanelor cu tulburări de spectru autist, oferind astfel publicului ocazia de a înțelege mai bine universul interior al acestora și modul în care fiecare dintre noi interacționează cu lumea din jur. Fiecare reprezentație este urmată de discuții cu publicul, moderate de un specialist din comunitatea locală implicat direct în problematica autismului.

Materialele care stau la baza spectacolului au fost adunate și prelucrate de către echipa proiectului și aparțin unor persoane diagnosticate cu autism: Cleo, Robert, Dudu, Cezar, Manu și Jim Sinclair. Muzica a fost compusă special pentru acest spectacol de Alexandru Sălăgean (Dudu).

Ideea realizării acestui spectacol colectiv, produs de Asociația UMA ED România în 2015, a pornit de la volumul Mâini cuminți. Copilul meu autist de Ana Dragu.

Echipa de documentare și creație a fost formată dintr-o echipă de profesioniști și artiști cunoscuți, care vin din teatru, video-art, psihologie, muzică și management cultural: Nicoleta Lefter, Silvia Călin, Velica Panduru, Mihai Păcurar, George D. Stănciulescu, Adi Bulboacă, Ruxandra Bunea și Rodica Buzoianu.

Echipa proiectului itinerant din acest an este compusă din: Nicoleta Lefter – actriță, Silvia Călin – coregraf, Velica Panduru – scenograf și light designer, Andrei Ostrowski, Ioana Bodale – projection mapping, Florin Caracala – sound designer, Alice Stoicescu – graphic designer, Hildegard Ignătescu – comunicare, Biatrice Cosmolici – producție, Rodica Buzoianu – concept și manager.

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Acces gratuit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *