Regina Maria. Țara Mea – Inima Mea

În perioada 20 Mai 2021 – 20 Iunie 2021, la Școala Gimnazială Mitocu Dragomirnei va avea loc expoziția intitulată Regina Maria. Țara Mea – Inima Mea.

Regina Maria. Țara Mea - Inima Mea

Având în vedere faptul că personalitatea Reginei României Mari, un veritabil brand de țară, merită cunoscută de un public cât mai larg, dar mai ales de tânăra generație, Muzeul Național al Bucovinei continuă itinerarea expoziției purtând titlul Regina Maria. Țara Mea – Inima Mea, prin mai multe școli cu precădere din mediul rural.

În cadrul celor 13 panouri, sunt prezentate repere biografice, aspecte din copilăria Mariei de Edinburgh, fotografii, documente, articole din presa epocii, care pun în evidență activitatea acesteia în calitate de veritabilă ”Mamă a răniților” pe fronturile Marelui Război, când teribila epidemie de tifos i-a răpit pe micul prinț Mircea, acțiunile ulterioare în favoarea recunoașterii Unirii de către Marile Puteri, vizitele în Transilvania, Bucovina, Statele Unite și imaginea generală, pe care a lăsat-o posterității.

Drept urmare, elevii și toți iubitorii de istorie sunt invitați să viziteze expoziția menționată, care încearcă să contribuie la o mai bună cunoaștere a celei despre care revista Time din 4 August 1924, pe a cărei copertă apărea fotografia suveranei române, titra: ”Mary Windsor Hohenzollern, «O mare regină obişnuită, obişnuită, obişnuită, obişnuit㻓.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scroll to Top