Ca urmare a testării personalului din cadrul centrelor rezidențiale pentru persoanele adulte cu dizabilități, din structura DGASPC Suceava, comunică următoarele rezultate:

La Centrul de Recuperare și Reabilitare Pojorâta, care ocrotește 51 de persoane adulte și vârstnice cu dizabilități, au fost testați 47 de angajați (din schimbul întâi și al doilea)- toți au fost diagnosticați negativ.

La Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru persoane adulte cu dizabilități O nouă Viață Siret care ocrotește un număr de 39 de beneficiari în cinci case de tip familial, au fost testați 23 de angajați (din schimbul întâi și al doilea)- toți au fost diagnosticați negativ.

La Casa Emanuel din Cadrul Complexului de recuperare neuro-psiho-motorie Blijdorp- O Nouă Viață Suceava, care ocrotește un număr de 17 beneficiari, au fost testați 18 angajați (din schimbul întâi și al doilea) – toți au fost diagnosticați negativ.

La Centrul de Abilitare și Reabilitare Zvoriștea, care ocrotește 73 de beneficiari din cei 38 de angajați testați (din schimbul întâi și al doilea), 31 sunt negativi, pentru șase așteaptă din nou rezultatele deoarece au ieșit neconcludente iar pentru un muncitor necalificat, rezultatul a ieșit pozitiv.

DGASPC menționează că la Centrul de Abilitare și Reabilitare de la Todirești pentru toți cei 31 de angajați din din schimbul întâi și al doilea –rezultatele au fost negative.

Deasemenea, au mai fost testați nouă angajați de la o căsută de tip familial din Fălticeni, pentru copii, deoarece una din asistentele medicale a fost detașată o perioadă la CRRN Sasca Mică și s-a reîntors la serviciu în cadrul căsuței- toți cei 9 angajați sunt diagnosticați negativ.

Se reamintește deasemenea faptul că primul centru la care s-a făcut testarea beneficiarilor și angajaților a fost Centrul de Abilitare și Reabilitare Mitocu Dragomirnei, după ce șefa centrului se afla în izolare la domiciliu și a fost testată pozitiv. Toți angajații și beneficiarii centrului sunt diagnosticați negativ.

Prin aplicarea Ordonanței Militare Nr. 8, începând cu 11 aprilie 2020, personalul din serviciile rezidențiale pentru copii și adulți, o parte execută ture în izolare la centre, de câte 14 zile iar ceilalți se află în izolare la domiciliu tot timp de 14 zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *