Secția de Boli Infecțioase are o capacitate de 80 de paturi și aparține sistemului pavilionar al Spitalului Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou din Suceava.

Secția este situată la o distanță de aproximativ 400 de metri de corpul central al spitalului. În acest moment aici se tratează exclusiv pacienți cu COVID-19 cu forme medii și severe de boală. Probele recoltate de la pacienți sunt transportate pe jos la laboratorul de analize, situat în corpul central, în orice moment, indiferent de oră, în funcție de urgența reprezentată de caz.

Ne-am mobilizat pentru sprijinirea personalului medical din cadrul Spitalului Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou din Suceava, iar împreună cu Medtronic România am reușit să livrăm către Secția de Boli Infecțioase un analizor FIA 8600 pentru determinarea markerilor cardiaci, infecțioși și renali și kituri de analize aferente, a declarat Vasile Varvaroi, președintele Rotary Club Suceava Cetate.

Cel mai mare avantaj care va fi generat de reușita acestui proiect este acela că se va câștiga timp în ceea ce privește decizia managementului pacientului critic. Un alt beneficiu adus de achiziția acestui echipament este dat de faptul că este ușor de instalat, dezinstalat și mutat, ceea ce înseamnă că, în cazul în care, în viitor, Secția de Boli Infecțioase va fi dotată cu un laborator propriu, de sine stătător, echipamentul putând să fie realocat pe bază de parteneriat altei instituții spitalicești astfel încât beneficiul este multiplicat la nivel județean, a afirmat doctorul Monica Terteliu, medic-șef al Secţiei de Boli Infecţioase.

Pentru că avem nevoie cu toții să ne câștigăm viața și siguranța, clubul nostru continuă să aloce resurse în aceleași scopuri de prevenție și dotare cu echipamente acolo unde este nevoie, în cadrul campaniei END COVID-19 NOW derulată încă din primăvară. Pe lângă educație, sănătatea este una din direcțiile strategice pe care clubul nostru activează în societate. Iar cele două arii de activitate reunite duc la conceptul de educație pentru sănătate prin care ne propunem să încurajăm semenii noștri să participe activ, prin diverse modalități, la îmbunătățirea calității vieții, a adăugat Vasile Varvaroi.

Implicarea constantă a clubului în cadrul campaniei END COVID-19 NOW a presupus achiziționarea și distribuirea, cu ajutorul sponsorilor și partenerilor, în principal către Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan Cel Nou din Suceava, a două ventilatoare, lămpi UV, aparate pentru respirație asistată BiPAP Prisma 30ST, nebulizatoare cu biocid, tensiometre, termometre și materiale de protecție precum biocide, dezinfectanți, combinezoane, mănuși sterile, măști chirurgicale, ochelari de protecție, halate, măști, viziere precum și alte consumabile de protecție.

Rotary Club Suceava Cetate face parte din Districtul 2241. Membrii clubului consideră că educația presupune cea mai sigură cale pentru creșterea calității vieții comunității datorită faptului că un om educat ia decizii cu impact pozitiv atât pentru el cât și pentru ceilalți, creând astfel un plus de valoare prin ceea ce face zi de zi. Misiunea pe care și-o asumă e de a deschide noi orizonturi în cadrul comunității prin derularea de proiecte care să dezvolte o altfel de educație acolo unde acest lucru e necesar, fără a se substitui sistemului de învățământ sau părinților, ci venind în completarea acestora. Fiind parte a unei organizații globale, principala valoare după care se ghidează este chiar motto-ul acesteia: A servi mai presus de sine. Au încredere în ei, prețuiesc oamenii și încurajează diversitatea și dezvoltarea prin educație. Și-au propus să vadă lucrurile dintr-o perspectivă diferită și sunt pregătiți să ofere tot ce e mai bun comunității.

Rotary International este cea mai răspândită organizație non-guvernamentală din lume. Membrii organizației sunt lideri ai antreprenoriatului, ai profesiilor în care își desfășoară activitatea și ai comunității, care se dedică serviciului comunitar, care încurajează dezvoltarea și menținerea unor stardarde etice înalte și ajută la construirea bunei înțelegeri și a păcii în lume.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *