Siguranţa elevilor este o prioritate permanentă a poliţiştilor. Pentru realizarea acestui obiectiv poliţiştii au în vedere toate segmentele care generează factori de risc în ceea ce priveşte dezvoltarea fizică şi emoţională armonioasă a elevilor.

Tocmai de aceea, poliţiştii organizează în permanenţă acţiuni pentru securizarea unităţilor de învăţământ şi a zonei adiacente.

În contextul debutului anului şcolar 2019/2020 conducerea IPJ Suceava a dispus identificarea şi controlarea tuturor unităţilor economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor, conform HG numărul 128/1994 privind unele măsuri pentru asigurarea condiţiilor de dezvoltare fizică şi morală a elevilor.

Totodată, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi poliţiştii de proximitate au instruit administratorii de unităţi economice cu privire la interdicţia de comercializare a tutunului şi alcoolului către minori.

În paralel, în data de 19 Septembrie 2019, între orele 8:30 – 12:30, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – IPJ Suceava au desfăşurat în acţiuni de verificare şi control, fiind vizați în mod special operatorii economici din proximitatea unităților de învățământ.

În cadrul acţiunii au fost verificate 41 de unităţi economice.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 45 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 100.000 lei.

De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 2250 lei, constând în produse industriale, țigări, produse alimentare.

Acțiunile operative sunt subscrise campaniei ,,10 pentru Siguranță” care se desfășoară la nivelul întregului județ, scopul fiind creșterea gradului de siguranță a elevilor în incinta și în zona adiacentă unităților de învățământ. Acțiuni vizând siguranța rutieră, prevenirea faptelor cu violență și prevenirea consumului de substanțe interzise vor fi derulate și în perioada următoare, astfel încât să fie create toate premisele dezvoltării tinerilor și asigurării actului educațional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *