Duminică, 2 Februarie 2020, începând cu ora 19:00, la Teatrul Municipal Matei Vișniec din Suceava va avea loc spectacolul intitulat Șase lecții de dans în șase săptămâni.

Scenografia: Romulus Boicu. Traducerea, regia și costumele: Lavinia Jemna Oltenau. Coregrafia: Mihai Petre.

În distribuție: Victoria Cociaș și George Constantinescu.

Lily Harrison, văduva unui preot baptist, îşi angajează un profesor de dans, la domiciliu, pe italianul Michael Minetti. Și aventura începe. Între Lily şi Michael sar scântei de la prima întâlnire. Se mint, se agrsesează şi se ironizeză reciproc, dar de-a lungul celor şase săptămâni, în timpul orelor de dans, Lily şi Michael, amândoi cu mult umor, temperament, dar şi sensibilitate, ajung să se cunoască, să se respecte şi să-şi îmbogăţească viaţa cu o mare şi frumoasă prietenie. Piesa e o comedie bine scrisă, cu un dialog alert şi plin de haz, dar şi cu momente duioase, surprize şi răsturnări de situaţii, muzică şi dans.

Premiera absolută a piesei Six Dance Lessons in Six Weeks a avut loc la Geffen Playhouse în Los Angeles, apoi s-a mutat pe Broadway. Între timp s-a jucat, cu succes, în peste 24 de ţări. În 2014 a avut loc și premiera filmului Six Dance Lessons in Six Weeks cu Gena Rowlands şi Cheyenne Jackson.

Richard Alfieri a câştigat de două ori premiul Writers Guild Award şi a fost nominalizat pentru Emmy Award.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *