Seminarul Eminescu

În perioada 22-23 Octombrie 2021, Memorialul Ipotești ˗ Centrul Național de Studii Mihai Eminescu organizează online Seminarul Eminescu, ediția a VIII-a.

Ca și în edițiile anterioare, manifestarea din acest an reunește studenți și profesori din mai multe centre universitare: Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu-Mureș, Universitatea Tehnică Cluj/Centrul Universitar Nord din Baia Mare, Universitatea de Stat Alecu Russo din Bălți.

Lucrările seminarului debutează vineri, 22 Octombrie 2021, începând cu ora 10:00, cu o secțiune condusă de prof. univ. dr. Mircea A. Diaconu, Memorialul Ipotești / Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, urmată de un Moment Ion Caramitru. Secțiunea Lecturi în dialog este moderată de lector univ. dr. Gina Puică, de la Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, textul eminescian propus spre interpretare fiind Mortua est. Ziua a doua a manifestărilor începe și ea sub semnul lecturilor poeziei eminesciene: asist. univ. dr. Ioan Fărmuș, de la Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, va modera secțiunea dedicată interpretării critice a textului Despărțire. De la ora 15.00, conf. univ. dr. Ala Sainenco, Memorialul Ipotești, și conf. univ. dr. Margareta Curtescu, de la Muzeul Național de Literatură Mihail Kogălniceanu, Chișinău, coordonează un Moment Eugen Coșeriu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top