Autoritățile locale și Serviciul Local de Colectare (SLC) Suceava, împreună cu partenerii locali, încurajează cetățenii să fie responsabili față de mediu și să participe la acțiunea de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice organizată pe 22 Septembrie 2018 în municipiul Suceava. Acțiunea vizează și educarea publicului cu privire la impactul negativ al eliminării necorespunzătoare a deșeurilor electronice, fiind susținută de Asociația Română pentru Reciclare (RoRec).

DEEE reprezintă prescurtarea pentru deșeuri de echipamente electrice și electronice, însemnând aparate electrice și electronice aflate la sfârșitul duratei lor de viață utilă (atât stricate, cât și vechi, ieșite din uz). Deșeurile electrice au devenit fluxul cu cea mai rapidă creștere din lume în materie de deșeuri și de riscuri pentru sănătatea oamenilor. Experții declară că eliminarea iresponsabilă a acestor electronice a contribuit în mare măsură la degradarea mediului înconjurător și la înregistrarea unui număr tot mai mare de cazuri de probleme de sănătate grave.

Implică-te acum! Adună aparatele electrice stricate sau pe care nu le mai folosești, dar continui să le ții în casă și vino cu ele la unul dintre punctele de colectare provizorii ce vor fi disponibile 22 septembrie, între orele 8.00-16.00, în următoarele locuri din Suceava:

  • în cartierul Burdujeni – lângă Biserica Sf\ntul Andrei;
  • în parcul Areni;
  • vis-a-vis de piaţa agroalimentara din centru în parcarea cu plată;
  • în stație la Catedrală;
  • în cartierul Obcini – în faţă la fostul magazin Premier.

Nu ai cum să transporți singur deșeurile electrice la unul din punctele de colectare? Serviciul Local de Colectare Suceava îți poate prelua gratuit aparatele electrice grele sau voluminoase, de la domiciliu, sediu de firmă sau instituție! Tot ce trebuie să faci este să suni gratuit la TelVerde 0800 444 800, număr disponibil zilnic între orele 9:00 și 17:00, și să faci o programare.

Echipa Serviciului Local de Colectare Suceava asigură colectarea gratuită a acestor deșeuri electrice și transportul în siguranță către fabricile de reciclare acreditate după standarde europene, acolo unde aceste deșeuri vor fi tratate și reciclate conform normelor de mediu.

Răspunde pozitiv la colectarea și reciclarea aparatelor electrice vechi sau uzate, a becurilor și bateriilor! Contribui astfel la protecția mediului și la economisirea resurselor Pământului. În plus, participând la această acțiune de colectare, ai șansa să câștigi unul dintre premiile oferite prin tragere la sorți: trei cuptoare cu microunde, trei mixere, trei mașini de călcat, trei truse de accesorii scule și trei seturi nivelă. Tragerea la sorți a câștigătorilor va avea loc pe 22 septembrie, la ora 18:00, la punctul de colectare din Parcul Areni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *