Înscrierile pentru programele de studiu oferite de cele zece facultăți ale Universității Ștefan cel Mare din Suceava (pentru licență – învățământ la zi și la distanță, masterat și conversie profesională), care au început pe 9 Iulie 2018, s-au încheiat pentru candidații cetățeni români în data de 19 Iulie 2018. Pentru românii de pretutindeni și cetățenii străini, înscrierile continuă până în data 25 Iulie 2018.

Sesiunea concursului de admitere la USV continuă până în data 25 Iulie 2018

În această sesiune de admitere, oferta educațională a universității a atras un total de 1.932 de candidați cetățeni români pentru programele de licență și 806 pentru programele de masterat.

Totodată, au fost prelucrate 590 de dosare de înscriere transmise de români de pretutindeni și cetățeni străini și mai sunt în lucru alte 595 de solicitări. În această rundă de înscrieri, programele de licență și conversie profesională au cumulat un număr de 3.379 de opțiuni pentru cele 1.170 de locuri bugetate și 1970 de locuri cu taxă scoase la concurs. Programele de masterat au cumulat 1.450 de opțiuni pentru cele 595 de locuri bugetate și 940 de locuri cu taxă scoase la concurs.

Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava speră într-o bună dinamică a înmatriculărilor, care a început în data de 23 Iulie 2018 și se vor derula până în data de 26 Iulie 2018, urmând ca pe 27 Iulie 2018 să fie publicate rezultatele finale.

Pentru a fi admiși, candidații înscriși trebuie obligatoriu să se înmatriculeze, altfel vor pierde locul ocupat în urma înscrierii. Studenții care ocupă, în urma înmatriculării, un loc cu taxă vor putea fi mutați pe un loc bugetat (fără taxă) în urma rezultatelor obținute pe parcursul școlarizării, chiar și în timpul primului an de studii. De asemenea, lista studenților care ocupă un loc fără taxă se reface la începutul fiecărui an universitar, pe baza rezultatelor obținute.

Reamintim că a doua sesiune de admitere la USV va avea loc în septembrie 2018.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *