În data de 1 Mai 2020, conform informațiilor oferite de Centrul Județean pentru Conducerea și Coordonarea Intervenției, la nivelul județului Suceava sunt 727 de persoane în izolare voluntară la domiciliu (13.696 de persoane au ieșit din izolare) și 509 de persoane în carantină instituționalizată (1.869 de persoane au ieșit din carantină instituționalizată).

Au fost externate din spital 1.134 de persoane, iar 675 de persoane au fost declarate vindecate.

Instituția Prefectului informează că, în ultímele 24 de ore, pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pe raza județului Suceava au acționat 505 cadre MAI (din care 379 de polițiști, 114 jandarmi și patru polițiști de frontieră) și 106 polițiști locali și 16 militari MApN, dispozitivul fiind constituit în 247 de patrule.

Forțele care au acționat în ultimele 24 de ore, în contextul răspândirii COVID -19, pentru a verifica respectarea regimului de autoizolare la domiciliu și / sau carantinare, locațiile de carantinare precum și societățile comerciale pentru impunerea interdicțiilor pe timpul Stării de Urgență, au executat 64 de misiuni, cele mai multe pentru verificarea respectării interdicțiilor impuse persoanelor aflate în izolare/carantină. Astfel au fost verificate 470 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor impuse și nu au fost aplicate sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de izolare. Au fost constatate și aplicate 66 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 159.290 lei. Totodată au fost constatate două infracțiuni în context, fiind înregistrat un dosar penal în care a fost cercetată o persoană.

Forțele au acționat în echipe mixte formate din polițiști, polițiști locali, cadre MApN și jandarmi fiind efectuate verificări privind respectarea regimului de autoizolare la domiciliu și/ sau carantinare, privind locațiile de carantinare precum și societățile comerciale pentru impunerea interdicțiilor pe timpul Stării de Urgență.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *