În data de 1 Octombrie 2020, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 5.492 persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 28 de persoane diagnosticate cu COVID-19, în același interval de timp fiind externate 60 de persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 658 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava, 193 pacienți sunt diagnosticați cu COVID-19, 130 pacienți sunt în zona tampon și 335 sunt pacienți nonCOVID. Din cei 193 pacienți diagnosticați COVID-19, 78 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 74 forme ușoare, 26 pacienți cu forme severe, 15 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI. Din 15 pacienți aflați în secția ATI, trei sunt ventilați mecanic.
Spitalul dispune, la această dată, de 266 de paturi libere din care 27 pentru pacienți COVID-19, 172 în sectorul nonCOVID și 67 pentru zona tampon. La unitatea ATI sunt disponibile nouă paturi pentru pacienți COVID și 18 ventilatoare libere din care șapte pentru pacienți COVID-19.

La nivelul Spitalului Municipal Sfinții Doctori Cosma și Damian din Rădăuți sunt internați un număr de 46 de pacienți diagnosticați cu COVID-19 și trei persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte COVID-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați COVID-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 55.338 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 370 persoane.

La data prezentului comunicat se află în carantină 652 de persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății numărul 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID-19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 255 persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuției cazurilor COVID-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale, 31 nu au niciun caz de infecție COVID-19 în evoluție, 31 au câte un caz în evoluție, 26 au sub cinci cazuri în evoluție, 12 au sub zece cazuri în evoluție iar 14 au peste zece cazuri în evoluție.

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 551 de cazuri de infecție COVID-19 în evoluție.

În cursul zilei de 30 Septembrie 2020 polițiștii au desfășurat activități în context COVID-19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 649 persoane.

De asemenea, au fost verificate 45 de societăți comerciale. Nu au fost constatate sancțiuni contravenționale sau infractiuni cu privire la nerespectarea măsurilor de protecție individuală sau neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii nr.55/2020

La nivelul judetului Suceava, incidenta cumulată a cazurilor de infectare este de 0,72 la mia de locuitori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *