În data de 10 Aprilie 2020, la nivelul județului Suceava sunt 2.798 de persoane în izolare voluntară la domiciliu (8.632 de persoane au ieșit din izolare) și 1.198 de persoane în carantină instituționalizată (483 de persoane au ieșit din carantină instituționalizată).

Instituția Prefectului – Județul Suceava a anunțat că au mai rămas 760 de locuri disponibile pentru carantină instituționalizată.

Forţele de ordine au continuat desfăşurarea de activităţi în sistem integrat, fiind formate echipaje mixte alcătuite din poliţişti, jandarmi, poliţişti locali şi militari, scopul fiind verificarea la domiciliu a persoanelor aflate în autoizolare, verificarea locațiilor de carantinare sau a societăților comerciale, escortarea convoaielor si pentru impunerea interdicțiilor pe timpul Stării de Urgență. În aceste acțiuni au fost implicați 320 de politisti, 121 de polițiști locali, 17 militari MAPN si 76 de jandarmi.

Astfel, în cursul zilei de ieri, 9 Aprilie 2020, autorităţile au verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 3.568 de persoane. De asemenea, 91 de societăți comerciale au fost controlate din perspectiva respectării obligațiilor ce derivă din actele normative adoptate de la începutul Stării de Urgență.

Pentru abaterile constatate cu privire la măsurile dispuse prin ordonanţele militare, forţele de ordine au aplicat 154 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 367.500 de lei pentru nerespectarea Ordonanței Militare, respectiv încălcarea prevederilor privind circulația persoanelor.

Potrivit Ordonanței Militare numărul 8 din 9 Aprilie 2020, în zilele de joi, vineri și sâmbătă, premergătoare celor două sărbători pascale, operatorii economici care comercializează produse agroalimentare își pot prelungi programul de funcționare în funcție de necesități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *