În data de 10 August 2020, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 3.936 persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 13 persoane diagnosticate cu COVID-19, în același interval de timp fiind externate 16 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 511 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava, 132 pacienți sunt diagnosticați cu COVID-19, 128 pacienți sunt în zona tampon și 251 sunt pacienți nonCOVID. Din cei 132 pacienți diagnosticați COVID-19, 86 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 33 forme ușoare, iar 13 pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI. Din 13 pacienți aflați în secția ATI, patru sunt ventilați mecanic.

La nivelul Spitalului Municipal Sfinții Doctori Cosma și Damian din Rădăuți sunt internați un număr de 81 de pacienți diagnosticați cu COVID-19 și nouă persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte COVID-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați COVID-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 36.121 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 120 persoane.

La data prezentului comunicat se află în carantină 313 de persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății numărul 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 156 persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuției cazurilor COVID- 19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 31 nu au niciun caz de infecție COVID- 19 în evoluție, 42 au câte un caz în evoluție, 25 au sub cinci cazuri în evoluție, zece au sub zece cazuri în evoluție iar șase au peste zece cazuri în evoluție.

În cursul zilei de 9 August 2020 polițiștii au desfășurat activități în context COVID- 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 398 persoane.

De asemenea, au fost verificate o sută societăți comerciale fiind aplicate 25 de sancțiuni contravenționale în valoare de 12.200 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii numărul 55/ 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *