În data de 11 Mai 2020, conform informațiilor oferite de Centrul Județean pentru Conducerea și Coordonarea Intervenției, la nivelul județului Suceava sunt 211 de persoane în izolare voluntară la domiciliu (14.862 de persoane au ieșit din izolare) și 699 de persoane în carantină instituționalizată (2.232 de persoane au ieșit din carantină instituționalizată).

La nivelul județului Suceava, până la această dată au fost efectuate 14.459 teste, județul Suceava având o capacitate de testare peste media națională.

Conform situației repartizării cazurilor confirmate COVID-19 până la data de 11 Mai 2020 și a celor rămase în evoluție până la această dată, întocmită de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 676 cazuri COVID 19 în evoluție.

Pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pe raza județului Suceava au acționat 446 de cadre M.A.I. (din care 326 de polițiști, 116 jandarmi și patru polițiști de frontieră) și 83 polițiști locali și 22 militari MApN, organizate în 241 de patrule, din care 146 patrule de poliție, 37 patrule mixte (din care 11 patrule mixte polițist – jandarm, patru patrule mixte polițist – polițist de frontieră și 22 de patrule mixte polițist – polițist local), 23 de patrule independente de jandarmi și 35 de patrule de poliție locală.

În ceea ce privește acțiunile desfășurate în contextul COVID 19, acestea au constat, în ultimele 24 de ore, în 73 de misiuni, cele mai multe pentru verificarea respectării interdicțiilor impuse persoanelor aflate în izolare / carantină.

Au fost verificate 470 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor impuse și nu au fost aplicate sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de izolare.

Au fost constatate și aplicate 56 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 97515 lei. În perioada de referință au fost depistate două persoane care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației.

Personalul MAI din cadrul dispozitivelor constituite pentru carantinarea municipiului Suceava și pentru asigurarea zonei de protecție au constatat 7 fapte de natură contravențională (7 alte contravenții în context).

Valoare totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 3.755 lei (3.755 alte contravenții în context).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *