În data de 13 Iulie 2020, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 3.589 persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate șase persoane diagnosticate cu COVID-19, în același interval de timp fiind externate cinci persoane vindecate.

Din totalul celor 510 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava, 104 pacienți sunt diagnosticați cu COVID-19 și 406 sunt pacienți nonCovid. În secția ATI sunt internați 11 pacienți, dintre care, șapte pacienți sunt ventilați.

La nivelul Spitalului Municipal Sfinții Doctori Cosma și Damian din Rădăuți sunt internați un număr de 25 de pacienți diagnosticați cu COVID-19 și șapte persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Conform distribuției cazurilor COVID-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 51 nu au niciun caz de infecție COVID-19 în evoluție, 35 au câte un caz în evoluție, 21 au sub cinci cazuri în evoluție, patru au sub zece cazuri în evoluție iar trei au peste zece cazuri în evoluție.

În cursul zilei de ieri au actionat pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2 si verificarea modului de respectare a măsurilor de protecție 85 de polițiști, jandarmi, lucrători ISU dar și specialiști din cadrul ITM, DSP, DSVSA.

Au fost verificate 108 de societăți comerciale și au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală sau pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a riscului de catre agenții economici, valoarea totală a sancțiunilor fiind de 38.250 lei.

În această perioadă au fost intensificate acțiunile de verificare si control, scopul fiind în principal responsabilizarea cetățenilor dar si a agenților economici. De asemenea pentru prevenirea răspândirii SARS-Cov-2 au acționat și efective ale Inspectoratului Poliției de Frontieră Suceava formate din 15 polițiști de frontieră cu nouă autospeciale, care au derulat nouă acțiuni preventive în Punctul de Trecere al Frontierei Siret și în zona Rădăuți, fiind verificați transportatorii de mărfuri și participanții la trafic.

Instituția Prefectului Județul Suceava reiterează apelul adresat sucevenilor de a aplica în continuare, cu strictețe, normele de distanțare socială și igienă, precum și toate măsurile de protecție individuală.

Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *