Situația epidemiologică la nivelul județului Suceava în data de 15 Octombrie 2020

În data de 15 Octombrie 2020, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 6.046 persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 30 de persoane diagnosticate cu COVID-19, în același interval de timp fiind externate 36 de persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 537 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava, 155 pacienți sunt diagnosticați cu COVID-19, 72 pacienți sunt în zona tampon și 310 sunt pacienți nonCOVID. Din cei 155 pacienți diagnosticați COVID-19, 71 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 17 forme ușoare, 50 pacienți cu forme severe, 17 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI. Din 17 pacienți aflați în secția ATI, doi sunt ventilați mecanic.

Spitalul dispune, la această dată, de 385 de paturi libere din care 63 pentru pacienți COVID-19, 197 în sectorul nonCOVID și 125 pentru zona tampon. La unitatea ATI este disponibil un pat pentru pacienți COVID și 22 ventilatoare libere din care cinci pentru pacienți COVID-19.

La nivelul Spitalului Municipal Sfinții Doctori Cosma și Damian din Rădăuți sunt internați un număr de 88 de pacienți diagnosticați cu COVID-19 și patru persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte COVID-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați COVID-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 61.557 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 485 persoane.

La data prezentului comunicat se află în carantină 504 persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății numărul 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID-19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 252 persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuției cazurilor COVID-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale, 20 nu au niciun caz de infecție COVID-19 în evoluție, 18 au câte un caz în evoluție, 33 au sub cinci cazuri în evoluție, 29 au sub zece cazuri în evoluție iar 14 au peste zece cazuri în evoluție.

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 953 de cazuri de infecție COVID-19 în evoluție.

La nivelul judetului Suceava, incidenta cumulată a cazurilor de infectare este de 1,25 la mia de locuitori.

În cursul zilei de 14 Octombrie 2020 polițiștii au desfășurat activități în context COVID-19 fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 468 persoane.
De asemenea, au fost verificate 143 societăți comerciale și au fost aplicate 96 sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.000 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii nr.55/2020.

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și reprezentanții DSP Suceava au acționat, în sistem integrat, pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională. Toate structurile M.A.I. şi autorităţile publice cu atribuții sunt mobilizate în acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus la nivelul județului Suceava.

La nivelul județului Suceava este organizată, sub autoritatea prefectului, o grupă de coordonare operativă, pentru evaluarea situației specifice, în vederea intensificării activităților de verificare și depistare a celor care nu respectă regulile de protecție sanitară, pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.

Principalul obiectiv al măsurilor luate este acela al prevenirii răspândirii noului coronavirus, însă acolo unde s-a impus, echipele de control au luat şi măsuri de sancţionare a încălcării legislaţiei în vigoare.

Principalele activităţi în care au fost concentrate pe zonele aglomerate, din localități și zone de interes turistic, cu risc de răspândire a virusului COVID-19.

Pe raza judeţului Suceava, se vor desfășura în continuare activități de verificare punctuale atunci când se vor primi sesizări cu privire la nerespectarea măsurilor de limitare a îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, dar și acțiuni cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, precum și la ștranduri, terase și cluburi în aer liber.

Amintim cetățenilor că este în vigoare Hotărârea nr. 41/12.10.2020 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, prin care se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție pentru toate persoanele prezente în piețele agroalimentare, permanente sau temporare, închise sau deschise, precum și în spațiile de tipul târgurilor de animale sau de produse tradiționale, expoziții, bâlciuri etc. de pe teritoriul județului Suceava.
De asemenea, se recomandă purtarea măștii de protecție la toate evenimentele, de orice natură, unde sunt create condiții de aglomerare de persoane, pe raza județului, desfășurate atât în interior, cât și în exterior, precum și în alte zone aglomerate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top