În data de 16 Aprilie 2020, conform informațiilor oferite de Centrul Județean pentru Conducerea și Coordonarea Intervenției, la nivelul județului Suceava sunt 1.970 de persoane în izolare voluntară la domiciliu (10.267 de persoane au ieșit din izolare) și 1.055 de persoane în carantină instituționalizată (783 de persoane au ieșit din carantină instituționalizată).

Au fost externate din spital 480 de persoane și au fost declarate vindecate 86 de persoane.

Forţele de ordine au continuat desfăşurarea de activităţi în sistem integrat, fiind formate echipaje mixte alcătuite din poliţişti, jandarmi, poliţişti locali şi militari, scopul fiind verificarea la domiciliu a persoanelor aflate în autoizolare, verificarea locațiilor de carantinare sau a societăților comerciale, escortarea convoaielor si pentru impunerea interdicțiilor pe timpul Stării de Urgență. În aceste acțiuni au fost implicați 300 de politisti, 113 polițiști locali, 32 militari MAPN si 64 de jandarmi.

Astfel, în ultimele 24 de ore, autorităţile au verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 1.773 de persoane. De asemenea, 64 de societăți comerciale au fost controlate din perspectiva respectării obligațiilor ce derivă din actele normative adoptate de la începutul Stării de Urgență.

Pentru abaterile constatate cu privire la măsurile dispuse prin ordonanţele militare, forţele de ordine au aplicat 112 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 320.500 de lei pentru nerespectarea Ordonanței Militare, respectiv încălcarea prevederilor privind circulația persoanelor.

Au fost întocmite nouă dosare penale din care unul pentru zădărnicirea combaterii bolilor si opt pentru infracțiuni de fals și uz de fals.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *