În data de 16 Septembrie 2020, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 4.836 persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore a fost internată 17 persoane diagnosticate cu COVID-19, în același interval de timp fiind externate 44 de persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 590 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava, 191 pacienți sunt diagnosticați cu COVID-19, 118 pacienți sunt în zona tampon și 281 sunt pacienți nonCOVID. Din cei 191 pacienți diagnosticați COVID-19, 103 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 73 forme ușoare, iar 15 pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI. Din 15 pacienți aflați în secția ATI, doi sunt ventilați mecanic.
Spitalul dispune, la această dată, de 303 de paturi libere din care 26 pentru pacienți COVID-19, 204 în sectorul nonCOVID și 73 pentru zona tampon. La unitatea ATI sunt disponibile trei paturi pentru pacienți nonCOVID și 28 ventilatoare din care opt pentru pacienți COVID-19.

La nivelul Spitalului Municipal Sfinții Doctori Cosma și Damian din Rădăuți sunt internați un număr de 74 de pacienți diagnosticați cu COVID-19 și cinci persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte COVID-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați COVID-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 49.847 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 461 persoane.

La data prezentului comunicat se află în carantină 480 de persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății numărul 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID-19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 192 persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuției cazurilor COVID-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale, 29 nu au niciun caz de infecție COVID-19 în evoluție, 21 au câte un caz în evoluție, 45 au sub cinci cazuri în evoluție, șapte au sub zece cazuri în evoluție iar 12 au peste zece cazuri în evoluție.

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 591 de cazuri de infecție COVID-19 în evoluție.

În cursul zilei de 15 Septembrie 2020 polițiștii au desfășurat activități în context COVID-19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 499 de persoane.

De asemenea, au fost verificate 49 de societăți comerciale. Au fost aplicate două sanctiuni contraventionale în valoare de 2.000 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală conform Legii 55/2020.

La nivelul judetului Suceava, incidenta cumulată a cazurilor de infectare este de 0.77 la mia de locuitori.

La Spitalul de Psihiatrie Siret, Directia de Sănătate Publica Suceava are în desfășurare o anchetă epidemiologică și efectuează demersurile necesare pentru gestionarea corespunzătoare a focarului epidemiologic. Până în acest moment au fost confirmați pozitivi la virusul SARS-CoV–2, un număr de 34 de beneficiari și patru cadre medicale, în decursul zilei de azi urmând a fi retestați restul pacienților și cadrelor medicale. Persoanele infectate vor fi transportate la Spitalul Municipal Rădăuți pentru evaluare și conduită terapeutică după care se va dispune la izolarea acestora intr-un pavilion separat din cadrul Spitalului de Psihiatrie Siret unde vor fi monitorizați zilnic de medicii curanți din unitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *