În data de 17 Iulie 2020, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 3.629 persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 11 persoane diagnosticate cu COVID-19, în același interval de timp fiind externate 11 persoane vindecate.

Din totalul celor 536 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava, 102 pacienți sunt diagnosticați cu COVID-19, 119 pacienți sunt în zona tampon și 315 sunt pacienți nonCovid. ). Din cei 102 pacienți diagnosticați Covid- 19, 67 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 27 forme ușoare, iar 8 pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI. Din cei 8 pacienți aflați în secția ATI patru sunt ventilați mecanic.

La nivelul Spitalului Municipal Sfinții Doctori Cosma și Damian din Rădăuți sunt internați un număr de 15 de pacienți diagnosticați cu COVID-19 și 12 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Conform distribuției cazurilor COVID-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 61 nu au niciun caz de infecție COVID-19 în evoluție, 28 au câte un caz în evoluție, 17 au sub cinci cazuri în evoluție, patru au sub zece cazuri în evoluție iar patru au peste zece cazuri în evoluție.

Astăzi, 17 Iulie 2020, începând cu ora 11:00, a avut loc o ședință de lucru în sistem de videoconferință, la care au participat Horațiu Moldovan secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății, Raed Arafat secretar de stat Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, Dan Paul Iamandi inspector general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Cătălin Paul Dache inspector general al Inspectoratului General de Aviație, Călin Alexandru director general al Direcției Generale Management Urgențe Medicale, iar pe plan local prefectul județului Suceava, subprefecții, managerii tuturor unităților sanitare cu paturi din județul Suceava, medicii șefi UPU/ CPU din cadrul Spitalului Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava, managerul general al serviciului județean de ambulanță, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bucovina și directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Suceava.

Tema ședinței de lucru au fost problemele întâmpinate în transferul și internarea pacienților, inclusiv a celor infectați cu SARS- CoV- 2 și alte aspecte privind activitatea operativă a serviciilor de urgență.

Discutiile in cadrul sedintei de lucru au vizat diverse aspecte cuprinse in prevederile noii legi aprobate in parlament, cu accent pe condițiile de internare, carantinare și autoizolare.

De asemenea au fost discutate modalitățile de detașare ale personalului medical de diverse specialități între unități spitalicești din interiorul aceluiași județ sau interjudețean, actualizarea permanentă a stocurilor de echipamente de protecție și reactualizarea procedurilor de transfer ale pacienților pozitivi, respectiv non-covid, tinând cont de patologiile acute și nevoile imediate de ingrijire.

S-a pus accentul pe necesitatea unei cooperări integrate între spitale, serviciul județean de ambulantă și SMURD.
La ora 13:00, s-a desfășurat, sub conducerea Prim-ministrului Guvernului României, domnul Ludovic Orban, o ședință de lucru în contextul creșterii cazurilor de infectare cu noul coronavirus în sistem de videoconferință. La Instituția Prefectului au participat prefectul județului Suceava, subprefecții și conducerea Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, Inspectoratului de Poliție Județean, Inspectoratului Județean de Jandarmi, Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră.

Totodată, au mai participat șefii structurilor teritoriale ale următoarelor instituții:

  • Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor
  • Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor
  • Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutiei
  • Direcția de Sănătate Publică
  • Inspectoratul de Stat în Construcții
  • Inspectoratul Teritorial de Muncă
  • Poliția Locală.

Datele înscrise în prezentul comunicat sunt preluate din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

Instituția Prefectului Județul Suceava mulțumește tuturor sucevenilor care respectă măsurile și recomandările specialiștilor și face un apel către toți cetățenii pentru aplicarea în continuare, cu strictețe, a normelor de distanțare socială și igienă, precum și a tuturor măsurilor de protecție individuală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *