În data de 19 Iulie 2020, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 3.653 persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate opt persoane diagnosticate cu COVID-19, în același interval de timp fiind externate zece persoane vindecate.

Din totalul celor 464 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava, 95 pacienți sunt diagnosticați cu COVID-19, 102 pacienți sunt în zona tampon și 267 sunt pacienți nonCovid. ). Din cei 95 pacienți diagnosticați COVID-19, 61 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 23 forme ușoare, iar 11 pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI. Din cei 11 pacienți aflați în secția ATI patru sunt ventilați mecanic.

La nivelul Spitalului Municipal Sfinții Doctori Cosma și Damian din Rădăuți sunt internați un număr de 17 de pacienți diagnosticați cu COVID-19 și 14 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Conform distribuției cazurilor COVID-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 56 nu au niciun caz de infecție COVID-19 în evoluție, 30 au câte un caz în evoluție, 21 au sub cinci cazuri în evoluție, trei au sub zece cazuri în evoluție iar patru au peste zece cazuri în evoluție.

Instituția Prefectului Județul Suceava mulțumește tuturor sucevenilor care respectă măsurile și recomandările specialiștilor și face un apel către toți cetățenii pentru aplicarea în continuare, cu strictețe, a normelor de distanțare socială și igienă, precum și a tuturor măsurilor de protecție individuală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *