În data de 19 Iunie 2020, conform informațiilor oferite de Centrul Județean pentru Conducerea și Coordonarea Intervenției, la nivelul județului Suceava sunt 4.618 de persoane în izolare voluntară la domiciliu (25.250 de persoane au ieșit din izolare) și patru persoane în carantină instituționalizată (3.108 de persoane au ieșit din carantină instituționalizată).

Conform situației întocmită de către DSP Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 3.227 de persoane declarate vindecate.

Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării cu virusul COVID-19.

În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalul județean 20 de persoane diagnosticate cu COVID-19 si externate 23 de persoane.

În Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou din Suceava se află internați un număr de 520 pacienți, dintre care 174 pacienți COVID-19, 346 pacienti nonCovid. Un număr de 16 pacienți fiind internați la Secția ATI, iar la nivelul Spitalului Municipal Sfinții Doctori Cosma și Damian din Rădăuți sunt internați un număr de 69 de pacienți COVID-19.

In cursul zilei de 10 iunie 2020 polițiștii au desfășurat acțiuni de verificare în context COVID-19 fiind verificate 4.437 de persoane aflate in autoizolare la domiciliu.

Instituția Prefectului – Județul Suceava face apel la cetățeni să respecte întocmai recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile tuturor actelor normative în vigoare.

Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *