În data de 2 Mai 2020, conform informațiilor oferite de Centrul Județean pentru Conducerea și Coordonarea Intervenției, la nivelul județului Suceava sunt 696 de persoane în izolare voluntară la domiciliu (13.731 de persoane au ieșit din izolare) și 533 de persoane în carantină instituționalizată (1.895 de persoane au ieșit din carantină instituționalizată).

Până astăzi au fost externate din spital 1.195 de persoane și au fost declarate vindecate 675 de persoane.

Forțele de ordine, constituite în echipe de polițiști și echipe mixte formate din polițiști, jandarmi, polițiști local și militari, au continuat să efectueze verificări în sistem integrat, pentru monitorizarea situației operative, cu accent pe modalitatea de respectare a restricțiilor de circulație, în filtrele instituite la limitele zonelor de carantină, respectiv de protecție, precum și în locuri de picnic, parcuri și alte asemenea locuri accesibile publicului pentru impunerea normelor legale instituite în perioada stării de urgență.

Pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pe raza județului Suceava au acționat 476 cadre M.A.I. (din care 343 de polițiști, 121 de jandarmi și patru polițiști de frontieră) și 104 polițiști locali și 18 militari MApN.

Activitățile desfășurate în contextul răspândirii COVID 19, în ultímele 24 de ore, au constat în 76 misiuni, cele mai multe pentru verificarea respectării interdicțiilor impuse persoanelor aflate în izolare/carantină. Au fost verificate 696 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor impuse și nu au fost aplicate sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de izolare. Au fost constatate și aplicate 194 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 336.190 lei. Totodată a fost constatată o infracțiune în context, fiind înregistrat o dosar penal în care a fost cercetată o persoană.

Personalul MAI din cadrul dispozitivelor constituite pentru carantinarea municipiului Suceava și pentru asigurarea zonei de protecție au constatat 19 fapte de natură contravențională (10 pentru nerespectarea restricțiilor de circulație și nouă alte contravenții în context). Valoare totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 24.410 lei (14.870 pentru nerespectarea restricțiilor de circulație și 9.540 alte contravenții în context). Totodată au fost constatate două infracțiuni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *