Situația epidemiologică la nivelul județului Suceava în data de 2 Octombrie 2020

În data de 2 Octombrie 2020, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 5.540 persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate șapte persoane diagnosticate cu COVID-19, în același interval de timp fiind externate 48 de persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 668 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava, 194 pacienți sunt diagnosticați cu COVID-19, 128 pacienți sunt în zona tampon și 346 sunt pacienți nonCOVID. Din cei 194 pacienți diagnosticați COVID-19, 57 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 80 forme ușoare, 42 pacienți cu forme severe, 15 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI. Din 15 pacienți aflați în secția ATI, trei sunt ventilați mecanic.
Spitalul dispune, la această dată, de 257 de paturi libere din care 25 pentru pacienți COVID-19, 164 în sectorul nonCOVID și 68 pentru zona tampon. La unitatea ATI este disponibil un pat pentru pacienți COVID și 16 ventilatoare libere din care patru pentru pacienți COVID-19.

La nivelul Spitalului Municipal Sfinții Doctori Cosma și Damian din Rădăuți sunt internați un număr de 48 de pacienți diagnosticați cu COVID-19 și patru persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte COVID-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați COVID-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 55.900 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 562 persoane.

La data prezentului comunicat se află în carantină 654 de persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății numărul 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID-19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 256 persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuției cazurilor COVID-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale, 30 nu au niciun caz de infecție COVID-19 în evoluție, 33 au câte un caz în evoluție, 25 au sub cinci cazuri în evoluție, 14 au sub zece cazuri în evoluție iar 12 au peste zece cazuri în evoluție.

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 545 de cazuri de infecție COVID-19 în evoluție.

În cursul zilei de 1 Ocotmbrie 2020 polițiștii au desfășurat activități în context COVID-19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 606 persoane.

De asemenea, au fost verificate 39 de societăți comerciale. Au fost constatate un număr de cinci sancțiuni contravenționale în valoare de 1.000 lei cu privire la nerespectarea măsurilor de protecție individuală, conform Legii nr.55/2020..

La nivelul judetului Suceava, incidenta cumulată a cazurilor de infectare este de 0,71 la mia de locuitori.

Astăzi, 2 Octombrie 2020, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit în ședință extraordinară, pe ordinea de zi fiind și reanalizarea Scenariilor de funcționare pentru unitățile de învățământ din județul Suceava, în anul școlar 2020-2021.

Astfel, conform propunerilor formulate de consiliile de administrație ale unităților școlare din județul Suceava, avizate de ISJ Suceava și DSP Suceava, în săptămâna 5-9 Octombrie 2020, vor funcționa în scenariul roșu următoarele entități:

  • în orașul Siret: Clubul Copiilor, Colegiul Tehnic Lațcu Vodă- oraș Siret, Grădinița cu Program Normal Luminița, Școala Gimnazială Petru Mușat, Grădinița cu Program Normal Siret
  • în comuna Calafindești: Școala Gimnazială Calafindești, Grădinița cu Program Normal Calafindești, Școala Primară Botoșenița Mare

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top