În data de 21 Iunie 2020, conform informațiilor oferite de Centrul Județean pentru Conducerea și Coordonarea Intervenției, la nivelul județului Suceava sunt 4.222 de persoane în izolare voluntară la domiciliu (26.042 de persoane au ieșit din izolare) și cinci persoane în carantină instituționalizată (3.108 de persoane au ieșit din carantină instituționalizată).

Conform situației întocmită de către DSP Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 3.246 de persoane declarate vindecate.

Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării cu virusul COVID-19.

În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalul județean trei persoane diagnosticate cu COVID-19 si externate șapte persoane.

În Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou din Suceava se află internați un număr de 500 pacienți, dintre care 173 pacienți COVID-19, 327 pacienti nonCovid. Un număr de 18 pacienți fiind internați la Secția ATI, iar la nivelul Spitalului Municipal Sfinții Doctori Cosma și Damian din Rădăuți sunt internați un număr de 71 de pacienți COVID-19 și zece persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Vineri, 20 Iunie 2020, la centrul social din comuna Vama au fost recoltate 52 de probe din care 38 de probe de la beneficiarii centrului și 14 angajați, pentru determinarea cazurilor pozitive. Probele au fost trimise pentru analiză la Iași,urmând a se primi rezultatele.

Instituția Prefectului – Județul Suceava face apel la cetățeni să respecte întocmai recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile tuturor actelor normative în vigoare.

Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.

Sucevenii pot beneficia de suport psihologic și sprijin social prin apelarea numărului de telefon 0800070030, care poate fi apelat gratuit din orice rețea.
Programul de funcționare al acestei linii telefonice este de luni până sâmbătă, în intervalul orar 8:00- 24:00.
Pentru alte informații și recomandări privind conduita și măsurile necesare pentru protecția individuală împotriva noului coronavirus se poate apela, gratuit din orice rețea, linia TELVERDE 0800800358.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *