În data de 22 August 2020, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 4.185 persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 11 persoane diagnosticate cu COVID-19, în același interval de timp fiind externate 32 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 546 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava, 155 pacienți sunt diagnosticați cu COVID-19, 90 pacienți sunt în zona tampon și 301 sunt pacienți nonCOVID. Din cei 155 pacienți diagnosticați COVID-19, 96 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 42 forme ușoare, iar 17 pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI. Din 17 pacienți aflați în secția ATI, șase sunt ventilați mecanic.

La nivelul Spitalului Municipal Sfinții Doctori Cosma și Damian din Rădăuți sunt internați un număr de 70 de pacienți diagnosticați cu COVID-19 și șapte persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte COVID-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați COVID-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 40.733 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 389 persoane.

La data prezentului comunicat se află în carantină 472 de persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății numărul 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID-19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 76 persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuției cazurilor COVID-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 40 nu au niciun caz de infecție COVID- 19 în evoluție, 25 au câte un caz în evoluție, 23 au sub cinci cazuri în evoluție, 19 au sub zece cazuri în evoluție iar șapte au peste zece cazuri în evoluție.

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 353 de cazuri de infecție COVID-19 în evoluție.

În cursul zilei de 21 August 2020 polițiștii au desfășurat activități în context COVID-19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 429 persoane.

De asemenea, au fost verificate 78 societăți comerciale. Au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale, în valoare de 1000 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii nr.55/2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *