În data de 22 Iunie 2020, conform informațiilor oferite de Centrul Județean pentru Conducerea și Coordonarea Intervenției, la nivelul județului Suceava sunt 3.998 de persoane în izolare voluntară la domiciliu (26.680 de persoane au ieșit din izolare) și cinci persoane în carantină instituționalizată (3.108 de persoane au ieșit din carantină instituționalizată).

Conform situației întocmită de către DSP Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 3.251 de persoane declarate vindecate.

Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării cu virusul COVID-19.

În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalul județean 13 persoane diagnosticate cu COVID-19 si externate trei persoane.

În Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou din Suceava se află internați un număr de 507 pacienți, dintre care 177 pacienți COVID-19, 330 pacienti nonCovid. Un număr de nouă pacienți fiind internați la Secția ATI, iar la nivelul Spitalului Municipal Sfinții Doctori Cosma și Damian din Rădăuți sunt internați un număr de 71 de pacienți COVID-19 și 11 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Astăzi, 22 Iunie 2020 a fost convocat în ședință extraordinară Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, pe ordinea de zi fiind înscrise două teme, una dintre acestea fiind prelucrarea Ordinului Comandantului Acțiunii nr. 77755/ 21.06.2020. În prima parte a ședinței, au participat reprezentanții Consiliului Județean Suceava, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava, Direcției de Sănătate Publică Suceava, Spitalului Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava, Spitalului Municipal Rădăuți, Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Suceava, Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava și Inspectoratului de Poliție al Județului Suceava.

Astfel, conform ordinului menționat, pentru evitarea unor situații în care soluționarea operativă a problemelor apărute este grevată de o serie de factori ce țin de organizare și raportare în dinamică, au fost stabilite o serie de măsuri menite să fluidizeze fluxul informațional- decizional, și anume:

  • Raportarea, în dinamică, a situațiilor cu potențial de focar, la care sunt în desfășurare anchete epidemiologice / teste, chiar dacă rezultatele nu au fost încă definitivate. Instituțiile cu atribuții în gestionarea situațiilor generate de COVID-19 vor raporta zilnic, până la ora 8:30, datele către Centrul Județean pentru Coordonarea și Conducerea Intervenției.
  • Organizarea bazelor de date astfel încât să existe o monitorizare și analiză permanentă la nivelul zonei de competență, a incidenței cazurilor confirmate cu SARS- CoV- 2, înregistrate la nivelul fiecărei unități administrativ teritoriale.
  • Monitorizarea permanentă a gradului de ocupare a locurilor din spitalele de linia 1 și 2 destinate pacienților/ suspecților de Covid-19.
  • Analiza, pe baza evoluției situației, în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a soluțiilor pentru gestionarea situației în caz de iminentă aglomerare a spitalelor. Analiza va fi realizată cu implicarea directorilor medicali și coordonatorului desemnat pentru gestionarea situației COVID-19 la nivelul Regiunii de Nord Est.
  • Raportarea de urgență și din timp a situațiilor în care este probabilă atingerea capacității de internare disponibilă și la care nu s-au găsit soluții la nivel de județ
  • Organizarea bazelor de date astfel încât să existe o monitorizare permanentă a situațiilor la nivel de spital/ operator economic sau instituții ale administrației publice locale/ centre de îngrijire persoane în vârstă/ cu handicap.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *