În data de 23 August 2020, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 4.204 persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 12 persoane diagnosticate cu COVID-19, în același interval de timp fiind externate 19 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 543 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava, 139 pacienți sunt diagnosticați cu COVID-19, 108 pacienți sunt în zona tampon și 296 sunt pacienți nonCOVID. Din cei 139 pacienți diagnosticați COVID-19, 95 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 29 forme ușoare, iar 15 pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI. Din 15 pacienți aflați în secția ATI, cinci sunt ventilați mecanic.

La nivelul Spitalului Municipal Sfinții Doctori Cosma și Damian din Rădăuți sunt internați un număr de 75 de pacienți diagnosticați cu COVID-19 și trei persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte COVID-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați COVID-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 40.931 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 198 persoane.

La data prezentului comunicat se află în carantină 472 de persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății numărul 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID-19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 55 persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuției cazurilor COVID-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 39 nu au niciun caz de infecție COVID- 19 în evoluție, 28 au câte un caz în evoluție, 23 au sub cinci cazuri în evoluție, 18 au sub zece cazuri în evoluție iar șase au peste zece cazuri în evoluție.

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 344 de cazuri de infecție COVID-19 în evoluție.

În cursul zilei de 22 August 2020 polițiștii au desfășurat activități în context COVID-19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 387 persoane.

De asemenea, au fost verificate 88 societăți comerciale. Au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 7.000 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii nr.55/2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *